Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Logo Image

Στην ανακρίτρια θα βρεθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, για να απολογηθεί για τους θανάτους των μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Σήμερα το μεσημέρι έχει ορισθεί επίσης να συνεχιστεί η δίκη στο εδώλιο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τον θάνατο της πρώτης κόρης της. Η δίκη ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου με την υπεράσπιση της κατηγορουμένης να ζητάει αναβολή, αίτημα που απορρίφθηκε.

Έτσι η δίκη συνεχίζεται σήμερα, παρά το γεγονός ότι σήμερα το πρωί θα απολογηθεί στην ανακρίτρια για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Συγκεκριμένα, στις 9:00 το πρωί η ανακρίτρια που ερευνά τους θανάτους των μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη αναμένει την κατηγορούμενη μητέρα τους, για την απολογία της.

Η γυναίκα που χρεώνεται τους θανάτους των τριών παιδιών της, νωρίς το πρωί θα μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται για «ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα» σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο γραφείο της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας η οποία της αποδίδει κατηγορίες για τους θανάτους της δεύτερης κόρης της Μαλένας και του τελευταίου παιδιού της, της 6 μηνών Ίριδας.

Η κατηγορία για την οποία θα λογοδοτήσει σήμερα στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή. Η δικογραφία περιλαμβάνει τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας στις 13 Απριλίου 2019 στο Νοσοκομείο Αγλαϊα Κυριακού, όπου το κοριτσάκι είχε κάνει επιτυχή θεραπεία για «λεμφαδενίτιδα τραχήλου δεξιάς γνάθου» και θα έπαιρνε εξιτήριο άμεσα και τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας στις 21 Μαρτίου 2021 στο δωμάτιο που κοιμόταν με την μεγάλη της αδελφή Τζωρτζίνα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο της 34χρονης, Αλέξη Κούγια, η εντολέας του, μετά από τρεις προθεσμίες που έχει λάβει, σήμερα θα απολογηθεί στην δικαστική λειτουργό, στην οποία θα προσκομίσει απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων.

Όπως εκτιμάται, η απολογητική διαδικασία θα διαρκέσει πολλές ώρες και η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν αναμένεται να δώσει παρών στο άλλο μέτωπο που έχει ανοικτό. Έτσι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί, εφόσον η κατηγορουμένη δεν θα μπορεί να παραστεί λόγω της απολογίας της στην ανακρίτρια, θα δώσει διακοπή της συνεδρίασης για άλλη δικάσιμο.

Η υπερασπιστική γραμμή

Η θέση που θα εκφράσει στην Ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι πάγια και από την αρχή της ποινικής εμπλοκής της διατυπωμένη: Αρνείται ότι σκότωσε τα δύο κοριτσάκια όπως αρνείται ότι είναι υπαίτια και για τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ο κ. Κούγιας έχει εκφράσει δημόσια…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: