Ρυθμίσεις δανείων: Νέο μήνυμα Σταϊκούρα στους servicers

Ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι ρυθμίσεις δανείων αποτέλεσαν το κυρίως «μενού» στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα με τους επικεφαλής των εταιρειών διαχείρισης δανείων. Κατά πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τους servicers να ανεβάσουν ρυθμό και να βελτιώσουν το πλαίσιο που αφορά τον εξωδικαστικό μηχανισμό και εν γένει τις ρυθμίσεις των «κόκκινων δανείων».

Αυτό το μήνυμα επανέλαβε και δημοσίως σε σημερινή δήλωσή του, με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τους servicers, όπου συμμετείχε και ο κ.Παντελιάς από την Τράπεζα της Ελλάδος.  «Είναι σαφές ότι χρειάζονται βελτιώσεις και σκληρότερη δουλειά από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και από τις τράπεζες, ώστε να ωφεληθούν περισσότεροι πολίτες και να ρυθμίσουν επιτυχώς τις οφειλές τους», επισήμανε ο Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι:

«τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την πορεία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών το 2022 αποδεικνύουν ότι το ενδιαφέρον των πολιτών βαίνει αυξανόμενο, και αυτός λειτουργεί καλύτερα, αφού οι ολοκληρωμένες αιτήσεις των πολιτών και τα ποσοστά ρυθμίσεων οφειλών κάθε μήνα πολλαπλασιάζονται. Σήμερα, το σχήμα αυτό, όπως πιστοποιούν τα στοιχεία, είναι το πιο επιτυχημένο των τελευταίων 12 ετών».

 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: