Σ. Βούλτεψη: « Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται»

Σ. Βούλτεψη: « Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται»

Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας επί του μεταναστευτικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις, και έως η ΕΕ να αποφασίσει, επιτέλους, να φτιάξει κοινό σύστημα ασύλου και απελάσεων, εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας» είπε η κ. Βούλεψη.

Όπως επισήμανε, «η μεταναστευτική πολιτική περιλαμβάνει και το μέτρο της κράτησης. Σε ποια χώρα η παραβίαση των συνόρων δεν είναι παράνομη πράξη; Οι νόμοι, πρόσθεσε, υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Δεν μπορεί να αποτελούν από μόνοι τους γενικά προσκλητήρια. Πρέπει να στέλνουν μηνύματα αποτροπής», τόνισε.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, ότι στη χώρα μπορούν να μένουν όσοι πρέπει να μένουν. Για τους άλλους, θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αυτός που καλούμεθα σήμερα να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο, είπε η κ. Βούλτεψη.

«Δεν βρήκα φράγκο» για το ενταξιακό πρόγραμμα «Ήλιος»

Για τα ενταξιακά προγράμματα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για θέματα Ένταξης, είπε ότι το μοναδικό ενταξιακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ήταν και είναι το «Ήλιος», που εκτελείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Όπως επισήμανε, τη συμφωνία την υπόγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2019, αλλά την εφάρμοσε η ΝΔ. «Τέσσερα χρόνια στην εξουσία δεν είχατε κάνει τίποτα» είπε η κ. Βούλτεψη, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαντλήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια «ήδη από το 2018, χωρίς καμία ένταξη, και παρά το γεγονός ότι τότε τα λεφτά από την ΕΕ έφταναν με τα τσουβάλια». Όπως πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, τα μισά ευρωπαϊκά κονδύλια πήγαιναν απευθείας στις ΜΚΟ και τα άλλα μισά απευθείας στην τότε κυβέρνηση. «Εγώ δεν βρήκα φράγκο» είπε η κ. Βούλτεψη.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: