Σακελλαροπούλου-Ανδρουλάκης: Να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ε.Ε. στην Τουρκία

Σακελλαροπούλου-Ανδρουλάκης: Να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ε.Ε. στην Τουρκία

Τον νέο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία και τον συνεχάρη για την εκλογή του.

«Εμείς ξεκινάμε μια προσπάθεια. Η παράταξη γύρισε σελίδα. Δυστυχώς βιώσαμε τον τραγικά απροσδόκητο θάνατο της προέδρου μας, της Φώφης Γεννηματά. Μια πολύ δύσκολη κατάσταση για όλους μας που τη ζήσαμε από κοντά» είπε εισαγωγικά ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε: «Τώρα γυρίσαμε σελίδα. Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να ξαναγίνει η Δημοκρατική Παράταξη πρωταγωνιστής, με ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα απαντά στις προκλήσεις της σημερινής εποχής, ιδιαίτερα στο θέμα των ανισοτήτων, στο ζήτημα των ευκαιριών της νέας γενιάς. Χιλιάδες νέοι άνθρωποι φεύγουν στο εξωτερικό, γιατί δεν έχουν τις ευκαιρίες για να χτίσουν τη ζωή τους στην πατρίδα μας. Και βέβαια τα θέματα της πανδημίας, τα οποία κάνουν να χάνεται κάθε μέρα ένα ελληνικό χωριό και δεν μπορεί αυτό να θεωρείται κανονικότητα. Τέλος, θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Εμείς πάντα ήμασταν η παράταξη του πατριωτικού ρεαλισμού. Τα θέματα αυτά να τα χειριζόμαστε όλοι με ομοψυχία, με κοινή στρατηγική, χωρίς διχαστικό λόγο».

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως χθες είχε την ευκαιρία να θέσει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το «μείζον για μένα» ζήτημα: «Ως Ευρωβουλευτής είχα καταφέρει να περάσει σε φάκελο τροπολογία ώστε να μην πωλούνται όπλα από κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία, όσο αυτή η χώρα παραμένει ένας διεθνής ταραξίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και ως παράγοντας αστάθειας από τον νότιο Καύκασο μέχρι τη Μέση Ανατολή.

Σε όλα αυτά θα έχουμε μια συνεπή στάση διότι και η δική μου προσπάθεια είναι μια προσπάθεια που δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μετράμε το πολιτικό κόστος. Θέλω να είναι μια πατριωτική προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου της Ελλάδας με συνεπή λόγο, ώστε να είμαστε μια πραγματικά γόνιμη και αξιόπιστη αντιπολίτευση» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Η Κ. Σακελλαροπούλου

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρατήρησε πως ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διαδέχεται στην ηγεσία του κόμματος τη Φώφη Γεννηματά, «μια δυναμική γυναίκα που υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας. Είσαστε επικεφαλής μιας ιστορικής παράταξης, σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις, για τις οποίες απαιτείται εθνική ενότητα και συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η πανδημία, που δυστυχώς συνεχίζεται, δοκιμάζει τις αντοχές της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: