Σάλος στην Κύπρο και παραιτήσεις για τις «χρυσές βίζες του 1 δισ. ευρώ»

Σάλος στην Κύπρο και παραιτήσεις για τις «χρυσές βίζες του 1 δισ. ευρώ»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα στην Κύπρο, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε εκμυστηρευτεί στον Αλέξη Τσίπρα πως θα κερδίσει 1 δισ. ευρώ από τα «χρυσά διαβατήρια»έως το 2023

Το γεγονός, οδήγησε στην παραίτηση του αρθρογράφου και διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» της Κύπρου Ανδρέα Παράσχου.

Ειδικότερα, ο Ανδρέας Παράσχος υποστήριξε πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, του είχε πει πως είχε αποκομίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων υπολογίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να κέρδιζε περίπου 1 δισ. μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023.

Την προηγούμενη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος έκανε διευκρίνιση λέγοντας πως τα όσα ανέφερε βασίστηκαν σε ψιθύρους και φήμες και τελικά σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του, καταγγέλλοντας πίεση εκ μέρους των εκδοτών.

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά  τις αναφορές για εκμυστηρεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

«Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κ. Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Τι ανέφερε το άρθρο 

Το επίμαχο  σημείο στο άρθρο του Ανδρέα Παράσχου με τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας» ανέφερε:

«,,,. Κι εδώ στη μικρή Κύπρο, έχουμε τεράστιο έλλειμα παιδείας που καταπονεί την κοινωνία και εκφράζεται τώρα κυρίως διά της έπαρσης των εξουσιαστών, οι οποίοι αν και όρθιοι μέσα στο τέλμα του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων», που τους αφήνει εκτεθειμένους διεθνώς και το κύρος της ΚΔ στο ναδίρ, συνεχίζουν να φτύνουν στο πρόσωπο τη δημοκρατία. Απτό παράδειγμα το ζήτημα με το λογαριασμό-παρωδία «Lady Έμιλυ Καρτάσιαν Dutchess of Yiolou Parody» στο Twitter, που «επέσυρε» αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη κατόπιν καταγγελίας της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, ως εάν το χιούμορ να είναι ποινικά κολάσιμο. Πρόβλημα παιδείας εντοπίζεται και στον δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα έρευνας χωρίς καμία περίσκεψη. Για όλα αυτά τα «κατορθώματα», υπουργός Δικαιοσύνης, αρχηγός Αστυνομίας και Ανώτατο Δικαστήριο, εδώ και δύο βδομάδες σιωπούν εκκωφαντικά. Ως να μην υπήρξε κατάχρηση εξουσίας,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: