Σαν Σήμερα: 1981 Επιχείρηση Όπερα…

Σαν Σήμερα: 1981 Επιχείρηση Όπερα...

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 7 Ιουνίου

 

913…. Ο Κωνσταντίνος Ζ’ ο Πορφυρογέννητος ανακηρύσσεται αυτοκράτορας του Βυζαντίου. Eπιτροπεύεται από ένα συμβούλιο αντιβασιλείας, με επικεφαλής τον πατριάρχη Νικόλαο Μυστικό.

1494…. Ισπανία και Πορτογαλία υπογράφουν τη Συνθήκη της Τορδεσίγιας, μοιράζοντας τις κτήσεις τους στην Αμερική.

1654…. Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ γνωστός και ως «Βασιλιάς Ήλιος» στέφεται βασιλιάς της Γαλλίας.

1753…. Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.

1821…. Η Μάχη του Δραγατσανίου. Ήττα του Ιερού Λόχου υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις.

1892…. Ο J. F. Palmer πατεντάρει το ποδήλατο με μεταλλική αλυσίδα.

1903…. Στη Γερμανία, ο καθηγητής Πιερ Κιουρί ανακαλύπτει ένα νέο στοιχείο, το πολώνιο.

1914…. Εγκαινιάζεται η διώρυγα του Παναμά. Το γιγάντιο αμερικανικό ατμόπλοιο “Αλάιανς”, είναι το πρώτο που περνά από τον Ατλαντικό στον Ειρηνικό Ωκεανό, διασχίζοντάς την.

1919…. Αποχωρούν και τα τελευταία στρατεύματα των Συμμάχων από την Κέρκυρα.

1938…. Ιδρύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος το “Τυπογραφείον Τραπεζογραμματίων της Τραπέζης”. Στεγάζεται στο Χολαργό και είναι πιο γνωστό ως “Νομισματοκοπείο”.

1965…. Η SONY παρουσιάζει τη νέα εφεύρεση της, το βίντεο. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.

1979…. Οι πρώτες άμεσες εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο διεξάγονται στις εννέα χώρες-μέλη της ΕΟΚ.

1981…. Επιχείρηση Όπερα: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει τον πυρηνικό σταθμό του Ιράκ «Οσιράκ», περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαγδάτης.

…. Την ίδια μέρα, ο σουηδός, Μπιορν Μποργκ, γίνεται ο πρώτος τενίστας που κατακτά το Roland Garros για έκτη φορά όταν κερδίζει τον Ίβαν Λεντλ.

1992…. Εκκληση στους Ίμβριους να επιστρέψουν στις πατρογονικές εστίες τους, απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, κατά την επίσκεψή του στο νησί, όπου διαμένουν πλέον μόνο 300 Έλληνες.

1995…. Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Κατσούλα, Δημητροκάλη και Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες τριών γυναικών.

Σαν σήμερα το 1848 γεννήθηκε ο μεταϊμπρεσιονιστής γάλλος ζωγράφος, Πολ Γκογκέν, το 1917 ο αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, Ντιν Μάρτιν, το 1958 ο αμερικανός τραγουδιστής Πρινς, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Ρότζερ Νέλσον και το 1981 η ρωσίδα τενίστρια Άννα Κουρνίκοβα. Την ίδια μέρα το 1896 πέθανε ο Παύλος Καρρέρ, έλληνας μουσουργός από τη Ζάκυνθο, το 1937 η αμερικανίδα ηθοποιός, Τζιν Χάρλοου, και το 2002 η δημοσιογράφος, συγγραφέας και σεναριογράφος, Μαλβίνα Κάραλη.

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: