Σασμός: Ορφέας Αυγουστίδης: «Ο έρωτας Αστέρη και Αργυρώς γίνεται σύντομα γνωστός»

Σασμός: Ορφέας Αυγουστίδης: «Ο έρωτας Αστέρη και Αργυρώς γίνεται σύντομα γνωστός»

Ο Ορφέας Αυγουστίδης κάνει με προσοχή τις καλλιτεχνικές του επιλογές αφήνοντας το αποτύπωμά του σε κάθε ρόλο που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Φέτος, ύστερα από μια δεκαετή απουσία από την τηλεόραση, επέλεξε να επιστρέψει με τη δραματική σειρά του ALPHA «Σασμός» ενσαρκώνοντας τον ρόλο του Αστέρη.

Είχαμε καιρό να σας δούμε στη μικρή οθόνη καθώς έχετε αρνηθεί αρκετές προτάσεις στο παρελθόν.«Ισχύει ότι έχω αρνηθεί προτάσεις όχι επειδή δεν χωράω στην τηλεόραση ή η τηλεόραση για μένα είναι δεύτερης κατηγορίας. Απλώς έκανα την επιλογή την τελευταία δεκαετία να αφοσιωθώ στο κομμάτι που λέγεται πρόβες και ζωή. Διότι όταν κάνεις πρόβες στο θέατρο και γύρισμα δεν χωράει η ζωή, γιατί είναι 17 ώρες από τη μέρα σου. Είναι τρία χρώματα που παρέα κάνουν μαύρο. Ηθελα να έχω χώρο να απολαμβάνω αυτό που μου συμβαίνει μέσα κι έξω από το επαγγελματικό πεδίο. Και τώρα χαίρομαι που κάνω στον “Σασμό” αλλά είναι μια άλλη στιγμή. Η παράσταση που ανεβάζουμε φέτος. “Η μηχανή του Τούρινγκ” έχει προετοιμαστεί από πέρυσι και δεν ξεπατώνομαι στη δουλειά».Το γεγονός ότι η υπόθεση του «Σασμού» διαδραματίζεται στον τόπο καταγωγής σας από πλευράς της μητέρας σας, την Κρήτη, ήταν ένα επιπλέον κίνητρο;«Οι δεσμοί με τον τόπο μας είναι άρρηκτοι. Το ότι είχαμε την ευκαιρία με τη μητέρα μου (Μαρία Τζομπανάκη) να συμπράξουμε ήταν ένα επιπλέον κίνητρο γιατί μας αποκαλύφθηκε αυτή π πιθανότητα ταυτοχρόνως. Ωστόσο σε ότι αφορά την Κρήτη δεν ήταν επιπλέον λόγοι γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα που αντλούν μυρωδιές, ήχους και χρώματα από εκεί και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Φέτος έχω και μια συμμετοχή στη σειρά “Καρτ ποστάλ” στην ΕΡΤ, που επίσης είναι γυρισμένη στο νησί. Είχα αρκετές ευκαιρίες να τιμήσω τα μέρη μας και είμαι σίγουρος πως θα βρεθούν κι άλλες. Είναι ένας τόπος που εμπνέει».Αναφερθήκατε στη νέα σειρά της ΕΡΤ, μια εξίσου εξαιρετική σειρά σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόριας Χίσλοπ.«Ηταν μια ωραία συνεργασία και μια πολύ όμορφη εμπειρία. Εκεί υποδύομαι τον παπα-Σπύρο, έναν νεαρό ιερέα ενός μικρού ορεινού χωριού που ζει απομονωμένος συντροφιά με έναν παπαγάλο. Συναντιέται με τη ραχοκοκαλιά της σειράς τον Ανδρέα Κωνσταντίνου, που είναι ο συνδετικός κρίκος όλων των επεισοδίων, και μοιράζεται μαζί του την ιστορία του. Είναι από τις σειρές που χαίρεσαι να βλέπεις, με όμορφα τοπία, προσεγμένες ερμηνείες, ωραία μουσική και έναν καταπληκτικό Ανδρέα. Αυτή τη δουλειά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: gossip-tv.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: