Σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα Παραμονές Χριστουγέννων

Σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα Παραμονές Χριστουγέννων

Εναλλακτικά σχέδια επί χάρτου για τη σταδιακή άρση των μέτρων κάνει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, δεδομένου ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν ακόμη τη λήψη οριστικών αποφάσεων.
Χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ με 519 διασωληνωμένους και 72 θανάτους -συνολικά 1.419 από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Το σύστημα υγείας εξακολουθεί να πιέζεται ασφυκτικά με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ανησυχία προκαλεί ο τριψήφιος ο αριθμός νέων διαγνωσθέντων με τη νόσο COVID-19 σε Ημαθία (112), Λάρισα (105), Μαγνησία (108) και Πέλλα (107).
Κυβερνητικοί παράγοντες καλούν τους πολίτες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα την εφαρμογή των μέτρων, ενώ για να μην υπάρξει χαλάρωση ο πρωθυπουργός έχει επιβάλλει «σιωπητήριο» στα στελέχη του, προκειμένου να μην προβαίνουν σε δηλώσεις δέσμευσης χρονικής άρσης της καραντίνας.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς καταγράφονται σταθεροποιητικές τάσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να έχει επιτευχθεί η επιδιωκόμενη καθαρή μείωση του επιδημικού κύματος που παραμένει εξαιρετικά βαρύ ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται, ώστε να εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί φορείς, ο οποίοι και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διασπορά της νόσου.
Παραμονές Χριστουγέννων το σταδιακό άνοιγμα
Πάντως με βάση τη σημερινή αποτύπωση της κατάστασης, η παράταση των μέτρων θεωρείται δεδομένη για τουλάχιστον μία εβδομάδα μετά την 30η Νοέμβρη, ενώ όταν επιτευχθεί η αναμενόμενη πτώση των κρουσμάτων, η πρώτη σκέψη αφορά στην επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου. Το λιανεμπόριο σχεδιάζεται να ανοίξει μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου και η εστίαση (μόνο με καθήμενους πελάτες, μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική) στο τελευταίο στάδιο με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, δηλαδή παραμονές των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά θα ισχύουν αυστηρά μέτρα, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει την τοποθέτηση πλέξιγκλας μεταξύ των τραπεζιών, αλλά και την τοποθέτηση θερμαντικών σωμάτων στους εξωτερικούς χώρους μέσω κρατικής επιδότησης.
Με βάση την επιχειρησιακή αυτή στρατηγικής, αναμένεται να συνεχιστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 11 το βράδυ οπότε θα κλείνει και η εστίαση, ενώ θα παραμείνει η απαγόρευση στις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Χαρακτηριστικό είναι ότι προβληματισμός για το lockdown υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και ενόψει Χριστουγέννων, ενώ κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: