Σε… δόσεις τα αναδρομικά των συντάξεων

Σε... δόσεις τα αναδρομικά των συντάξεων

Εμπλοκές διαπιστώνονται στη διαδικασία επανυπολογισμού των συντάξεων, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η εκκαθάριση των ποσών που δικαιούνται οι συνταξιούχοι, όπως και η καταβολή των αναδρομικών διετίας και η ενσωμάτωση των αυξήσεων στις συντάξεις τους.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα του ΕΦΚΑ και του υπουργείου Εργασίας, η απόδοση των αυξήσεων και των αναδρομικών στους συνταξιούχους από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, θα γίνουν σταδιακά από τον Σεπτέμβριο και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

Ενδεχομένως να παραταθεί για ορισμένες κατηγορίες μέχρι και τις αρχές του 2022, καθώς στελέχη του ΕΦΚΑ υποστηρίζουν πως η διαδικασία αποδεικνύεται δύσκολη.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο καταβλήθηκαν τα αναδρομικά και οι αυξήσεις σε 55.000 συνταξιούχους, ενώ απομένουν περίπου 150.000 συνταξιούχοι που περιμένουν.

Σημειώνεται ότι κατά την πρώτη καταβολή των αναδρομικών, αλλά και των αυξήσεων που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που έγινε τον Ιούλιο, βρέθηκαν λάθη σε 29.000 περιπτώσεις. Οι υποθέσεις τους επανεξετάζονται και τις αυξήσεις και τα αναδρομικά θα τα λάβουν εντός του φθινοπώρου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα μέρος των 150.000 συνταξιούχων θα λάβουν τα αναδρομικά και τις αυξήσεις τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ οι υπόλοιποι θα τα λάβουν σταδιακά, στους επόμενους έξι μήνες.

Ειδικότερα για τον Σεπτέμβριο, θα ενσωματωθούν στις συντάξιμες αποδοχές οι αυξήσεις που προκύπτουν από τον επανυπολογισμό. Κατά μέσο όρο, οι αυξήσεις θα είναι 30-40 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές, αλλά, ανάλογα με την προσωπική διαφορά του κάθε συνταξιούχου, για ορισμένους οι αυξήσεις θα είναι λογιστικές και δεν θα τις δουν στα ΑΤΜ.

Παράλληλα, στους ίδιους συνταξιούχους, θα καταβληθούν και τα αναδρομικά που αναλογούν μετά τον επανυπολογισμό από τον Οκτώβριο του 2019, δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά 23 μηνών.

Ωστόσο, προβλήματα επανυπολογισμού διαπιστώνονται για τους «νέους συνταξιούχους», καθώς διαπιστώνονται δυσκολίες. Πρόκειται για περιπτώσεις οι οποίοι στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου, είχαν επί σειρά ετών παράλληλη απασχόληση και πρέπει να υπολογιστούν από την αρχή οι συντάξιμες αποδοχές τους, με τις δυσκολίες που έχει η συγκεκριμένη διαδικασία.

Ακόμη, προβλήματα στον επανυπολογισμό διαπιστώνονται και για όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του «νόμου Βρούτση», που θέσπισε και τον επανυπολογισμό.

Μεγαλύτερο πρόβλημα αποτελούν οι αυξήσεις των συντάξεων και τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: