Σε κατηφορικό δρόμο το χρηματιστήριο

Σε κατηφορικό δρόμο το χρηματιστήριο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Αρνητικό κλίμα διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο, μετά από τρεις ημέρες συνεχούς πτώσης, που “ροκάνισε” μεγάλο μέρος των κερδών της πρόσφατης ανοδικής κίνησης. Στα χαμηλά ημέρας έκλεισαν σήμερα οι βασικοί δείκτες, καταγράφοντας σημαντικές απώλειες. Οι προσδοκίες υποχωρούν και το βραχυχρόνιο ρίσκο αυξάνεται. Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συνέχεια. 

Χαμηλό βαρομετρικό και στα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια. Κατά 0,70% υποχωρεί αυτή την ώρα ο Dow Jones, στο -1,25% ο Nasdaq, απώλειες 1,40% στο Λονδίνο, με -0,15% γλίτωσε ο DAX.

Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος παραμένουν οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις της στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Στο ΧΑ αντικείμενο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και προβληματισμού αποτελούν οι εξελίξεις στις τράπεζες και οι εκτιμήσεις για νέα γενιά κόκκινων δανείων που δημιούργησε η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, με τα περιοριστικά μέτρα και την απορρύθμιση της οικονομίας.

Την αβεβαιότητα συντηρούν οι πληροφορίες-εκτιμήσεις ότι το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, έως τα μέσα Μαρτίου, επιφέροντας πρόσθετο πλήγμα σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους και στα δημόσια έσοδα.

Ανησυχίες προκαλούν οι εκθέσεις διεθνών οίκων, που προβλέπουν μεγάλη ύφεση στο πρώτο φετινό τρίμηνο και χαμηλώνουν τον πήχυ για τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2021.

Μετοχές και δείκτες

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με οριακά κέρδη στη μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενώ οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονταν στο κόκκινο. Μετά το πρώτο ημίωρο εκδηλώθηκε ισχυρή ανοδική αντίδραση, οι τράπεζες κάλυψαν τις απώλειες και οι βασικοί δείκτες βρέθηκαν  σε υψηλά ημέρας. Ακολούθησε παρατεταμένη διολίσθηση

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο απόλυτο χαμηλό ημέρας με απώλειες 0,83% στις 782,23 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ 782,23 μονάδων (-0,83%) και 795,07 (+0,80%).Ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχασε 1,17% τερματίζοντας  στις 1.851,95 μονάδες. Κατά +0,68% υποχώρησε ο Mid Cap.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 2,96% στις 443,24 μονάδες, έχοντας σημειώσει ενδοσυνεδριακό υψηλό +0,52%. Στο κόκκινο όλες οι μετοχές του κλάδου. Πειραιώς -5,7%, Εθνική -3,8%, Eurobank -2,5%, Alpha -2%, Attica -1,3%, Τρ. Ελλάδος -1%

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips ξεχώρισε και σήμερα η ΔΕΗ με άλμα +3,7%. Ακολούθησαν Βιοχάλκο +1,8%, Aegean και Lamda +0,8%, Ελλάκτωρ +0,5%. Στο κόκκινο Τιτάν -2,5%, Μυτιληναίος -2,1%, Motor Oil, Jumbo και ΑΔΜΗΕ -1,8%, ΟΤΕ -1,6%, ΕΥΔΑΠ -1,3%.

 Στα mid caps εντυπωσίασαν η Cenergy με +6,5% και η Autohellas με +4,5%. Στον αντίποδα Ολυμπιακή Τεχνική -2,5%, ΕΥΑΘ, Intracom και Πλαστικά Θράκης.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: