Σε ποια ηλικία το παιδί πάει στο παιδικό κρεβάτι

Σε ποια ηλικία το παιδί πάει στο παιδικό κρεβάτι

Πότε είναι εκείνη η στιγμή που ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από την κούνια του και να πάει στο κρεβάτι του;
Για τουλάχιστον 2 χρόνια, το παιδί σας κοιμόταν στην κούνια του. Αλλά εσείς έχετε αρχίσει να αναρωτιέστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αντικαταστήσετε την κούνια του με ένα κρεβάτι.
Αυτό για τους περισσότερους γονείς αλλά και τα παιδιά τους, είναι μεγάλη υπόθεση. Η αλλαγή αυτή δείχνει ότι το παιδί σας μεγαλώνει.

Οπότε ποια είναι η κατάλληλη στιγμή ένα νήπιο να αφήσει την κούνια του για το μεγάλο κρεβάτι; Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε.

Σε ποια ηλικία ένα παιδί πηγαίνει από την κούνια στο κρεβάτι
Ενώ κάποια παιδιά είναι έτοιμα για αυτή την αλλαγή από τον 18ο μήνα της ζωής τους, κάποια άλλα δεν είναι έτοιμα για αυτό μέχρι να γίνουν 30 μηνών (2 1/2 ετών) ή ακόμη και τριών ή τρεισήμισι ετών. Σε όποια ηλικία από αυτές και αν γίνει η μετάβαση, είναι απόλυτα φυσιολογική.

Δεν χρειάζεστε να βιάζεστε και δεν χρειάζεται να συγκρίνετε τα παιδιά σας με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, σε αυτό το θέμα. Δώστε χρόνο στο παιδί σας.
Σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να πάει από την κούνια στο κρεβάτι
Μπορεί να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη ηλικία που να καθορίζει αυτή την αλλαγή, υπάρχουν όμως αρκετά σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί σας είναι έτοιμο για αυτή τη μετάβαση.
Σε γενικές γραμμές, θα παρατηρήσετε ότι το παιδί σας ζητάει δικό του μεγαλύτερο κρεβάτι, κουνάει τα κάγκελα, σκαρφαλώνει στην κούνια του και βγαίνει από αυτή, έχει αρχίσει την εκπαίδευση τουαλέτας, δεν χωράνε στην κούνια τους, έρχεται ένα άλλο παιδί στην οικογένεια και θέλουν να ξεχωρίζουν ότι είναι μεγαλύτερα.

Κόλπα και μυστικά για να γίνει αυτή η μετάβαση εύκολη
Τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να κάνετε την αλλαγή καλύτερη και εύκολη για όλους;
Να διαλέξετε μαζί με το παιδί σας κρεβάτι. Θα διαλέξετε ένα ημίδιπλο ψηλό κρεβάτι, ένα χαμηλό κρεβάτι ή ένα μοντεσσοριανό κρεβάτι.
Ενθαρρύνετε το μωρό σας να κοιμάται στο καινούριο του κρεβάτι.
Διατηρήστε τη ρουτίνα του ίδια. Μην αλλάξετε τη ρουτίνα του. Μην αλλάξετε τις ώρες ύπνου. Μην αλλάξετε την κανονικότητα που είχε όταν κοιμόταν στην κούνια του.
Αφήστε το παιδί σας να διαλέξει τα σεντόνια του. Το μικρό σας θα πρέπει να νιώσει οικείο το κρεβάτι του από την πρώτη κιόλας στιγμή, γι’ αυτό ζητήστε του να διαλέξει τα σεντόνια που του αρέσουν περισσότερο.

Να έχετε υπομονή
Μην εκπλαγείτε αν ο ύπνος, γίνει πρόβλημα. Είναι αναμενόμενη μια αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού σας. Μην το μαλώσετε και μην το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: