ΣΕΒ και ΓΣΕΕ αποχαιρετούν τον Κ. Παπούλια

ΣΕΒ και ΓΣΕΕ αποχαιρετούν τον Κ. Παπούλια

Τη θλίψη τους για την απώλεια του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια εκφράζουν με ανακοινώσεις τους η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ. 

Η ανακοίνωση του ΣΕΒ

«Η διοίκηση του ΣΕΒ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια ενός σπουδαίου Έλληνα, του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. 

Με αίσθημα ανεπιτήδευτης πατριωτικής ευθύνης και προσφοράς, τίμησε το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και συνολικά τη δημόσια ζωή του τόπου μας.  Πολιτικός σεμνός, ανθρώπινος και διορατικός, υπηρέτησε με συνέπεια τις αρχές της κοινωνικής και εθνικής συμφιλίωσης, του δημοκρατικού διαλόγου και της προσήλωσης στην ευρωπαϊκή ιδέα. 

Κοσμοπολίτης, με  πνεύμα ανοικτό και συνθετικό, πίστευε στον ρόλο της επιχειρηματικότητας ως συντελεστή ανάπτυξης και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των κρατών, και στήριξε ενεργά δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας. Στους οικείους και στους συνεργάτες του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

«Η Συνομοσπονδία εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Ο Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής αλλά ιδιαιτέρως ως ανώτατος πολιτειακός άρχοντας της χώρας, στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, ενώ τίμησε πολλάκις με την παρουσία του τα Συνέδρια της ΓΣΕΕ.

Την εποχή των μνημονίων μάλιστα με δημόσιες παρεμβάσεις του είχε υποστηρίξει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ έδινε ιδιαίτερη βαρύτητα και αναφερόταν συχνά στην ανάγκη αντιμετώπισης της  ανεργίας κυρίως των νέων και των γυναικών.
Ο Κάρολος Παπούλιας έφυγε πλήρης ημερών και έργων αφήνοντας το δικό του στίγμα στην πολιτική ζωή του τόπου. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: