Σφοδρή κριτική στην Βουλή για τον ανασχηματισμό

Σφοδρή κριτική στην Βουλή για τον ανασχηματισμό

Οι αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος απασχόλησαν παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, κατά τη συζήτηση, σήμερα, στην Ολομέλεια, των μέτρων στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

«Αλήθεια, κύριε υπουργέ; Ο Θανάσης Πλεύρης υπουργός Υγείας; Να σας διαβάσω τι έλεγε πριν από λίγα χρόνια για τους προσφυγες; “Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ”. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπουργός Υγείας; Δεν υπάρχει όρκος του Ιπποκράτη, δεν υπάρχει ανθρωπισμός, δεν υπάρχουν διεθνείς συνθήκες και βάλατε αυτόν τον άνθρωπο υπουργό Υγείας;», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και πρόσθεσε: «Πιστεύετε ότι οι πολίτες θα αισθάνονται ασφάλεια με αυτή την επιλογή του πρωθυπουργού; Στο twitter του ζήτησαν να ανακαλέσει. Είπε ότι ήταν παλιά δήλωση. Και ήταν, όντως, παλιά δήλωση, αλλά δεν ανακάλεσε».

O Eυκλείδης Τσακαλώτος είπε πως είτε ο Θανάσης Πλεύρης θα πρέπει να ανακαλέσει όσα έχει πει, είτε θα πρέπει ο πρωθυπουργός να αναιρέσει την απόφασή του. «Κατά την άποψή μας, έχετε δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να ανακαλέσει τώρα, πριν την ορκωμοσία. Η άλλη επιλογή είναι να αναιρέσει την απόφασή του ο κ. Μητσοτάκης, γιατί δεν είναι δυνατόν, σε ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει υπουργός Υγείας που έχει πει αυτά τα πράγματα!», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη συνιστά ομολογία της αποτυχίας του στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των φυσικών καταστροφών, αλλά και επιβεβαίωση της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης και πρόσθεσε: «Στέλνει μήνυμα προς όλους όσοι εμφανίζονται πρόθυμοι να ξεπλύνουν τη Νέα Δημοκρατία και να τη βοηθήσουν να ξαναγράψει την ιστορία όπως θέλει, αφού η “χρήση” τους είναι προσωρινή και το τέλος τους προδιαγεγραμμένο. Το “ναυάγιο” δε Αποστολάκη, αποδεικνύει ότι όταν η επικοινωνία υποκαθιστά την πολιτική, προκύπτουν καταστάσεις που γελοιοποιούν το πολιτικό σύστημα και εκθέτουν τους εμπνευστές τους. Και εκτεθειμένος σε αυτή την περίπτωση, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης».

Για πρώτη φορά, η χώρα έχει έναν πρωθυπουργό που ούτε ανασχηματισμό δεν μπορεί να κάνει, αφού είναι δέσμιος των εσωτερικών ισορροπιών του κόμματός του, είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: