Σίνζο Άμπε: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας – 41χρονος άνεργος ο ύποπτος, λέει η αστυνομία

Σίνζο Άμπε: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας - 41χρονος άνεργος ο ύποπτος, λέει η αστυνομία

Τη στιγμή που η παγκόσμια κοινή γνώμη παραμένει συγκλονισμένη από την εν ψυχρώ δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, νέα στοιχεία έρχονται σταδιακά τη δημοσιότητα για την ταυτότητα του υπόπτου της ένοπλης επίθεσης. Σύμφωνα με την ιαπωνική αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης είναι 41 ετών άνεργος, ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι χρησιμοποίησε αυτοσχέδιο όπλο.
«Αυτό είναι που ισχυρίζεται ο ύποπτος και εμείς διαπιστώσαμε ότι (το όπλο που χρησιμοποιήθηκε) σαφώς φαίνεται αυτοσχέδιο, αλλά η ανάλυσή μας εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας αστυνομικός της περιφέρειας Νάρα, όπου έγινε η δολοφονία.
Η αστυνομία της Νάρα δεν είναι σε θέση να πει εάν η οργάνωση την οποία ο ύποπτος δηλώνει ότι στοχοθέτησε, υπάρχει σήμερα. Θα ερευνήσει εάν ο Άμπε είχε σχέση με «συγκεκριμένη οργάνωση» που ανέφερε ο ύποπτος, ενώ ερευνά ακόμη γιατί ο Άμπε αποτέλεσε στόχο, ανάμεσα σε άλλους πιθανούς στόχους που συνδέονται με «συγκεκριμένη οργάνωση».

Για την αστυνομία, παραμένει ασαφές εάν οι σφαίρες ήταν επίσης αυτοσχέδιες. Η αστυνομία συνέλλεξε πολλά μεταλλικά θραύσματα από το σημείο της δολοφονίας, και δεν μπορεί να πει εάν προέρχονται από σφαίρες. Το υλικό του αυτοσχέδιου όπλου είναι ένα μίγμα υλικών όπως το μέταλλο και το ξύλο, όπως δήλωσε.

Ωστόσο η αστυνομία δεν μπορεί να πει εάν το αυτοσχέδιο όπλο ήταν ένα τρισδιάστατο τυπωμένο όπλο.

Η αστυνομία ερευνά εάν ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Επίσης, η αστυνομία δεν μπορεί να αποκαλύψει εάν το σύστημα ασφαλείας μπορεί να είναι αυστηρότερο για έναν πρώην πρωθυπουργό παρά για άλλους βουλευτές.

Ο ύποπτος δήλωσε ότι είχε εργαστεί στο Ναυτικό των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας επί τρία χρόνια και ότι η οργή του σε βάρος του Αμπε δεν είχε να κάνει με την πολιτική.

Συγκλονισμένη η Ιαπωνία θρηνεί για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

Σοκ και θλίψη προκάλεσε στην ιαπωνική κοινωνία η δολοφονία σήμερα του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε σε μία χώρα όπου υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στην οπλοκατοχή και όπου η πολιτική βία είναι εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο.

Ο Άμπε δέχτηκε επίθεση ενόπλου στη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του και μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου αργότερα κατέληξε.

Από τον προστατευόμενό του, εν ενεργεία πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα μέχρι τους απλούς πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρξε κύμα έκφρασης θλίψης σε μια χώρα όπου η πολιτική βία είναι σπάνια – ενδεικτικό ότι η τελευταία φορά που δολοφονήθηκε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: