ΣΚΑΪ-Synthesis: Oι δεξιότητες που απαιτεί το νέο ψηφιακό περιβάλλον-Ενδυνάμωση δεξιοτήτων για καλύτερη ζωή | ΣΚΑΪ

ΣΚΑΪ-Synthesis: Oι δεξιότητες που απαιτεί το νέο ψηφιακό περιβάλλον-Ενδυνάμωση δεξιοτήτων για καλύτερη ζωή

Η πανδημία μας οδήγησε ταχύτερα σε μία νέα ψηφιακή εποχή αλλάζοντας τα δεδομένα και τους όρους στους περισσότερους τομείς της ζωής μας. 

Η νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και ο σημαντικός ρόλος της τεχνολογίας σε αυτήν παρουσιάζεται, χαρτογραφείται και αναλύεται μέσα από τα τρία νέα επεισόδια της ενημερωτικής εκπομπής Synthesis με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Σε αυτά τα τρία επεισόδια της συμπαραγωγής του ΣΚΑΪ και της Microsoft, ο Παύλος Τσίμας συναντά κορυφαίους στοχαστές επιστήμονες, πολιτικούς και ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου προσφέροντας ένα γόνιμο διάλογο για το κοινό μας μέλλον σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή.

Στο δεύτερο επεισόδιο, που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής, οι τηλεθεατές παρακολούθησαν το πώς η ενδυνάμωση δεξιοτήτων κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ποιες είναι οι δεξιότητες που απαιτεί το νέο ψηφιακό περιβάλλον.

Σημαντικές απαντήσεις στα πιο κρίσιμα ερωτήματα έδωσαν στον Παύλο Τσίμα ο Πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμίθ, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου. Επιπλέον, η Άννα Διαμαντοπούλου και η Έφη Αχτσιόγλου μίλησαν για τις προκλήσεις του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος.

Ο κ. Γιάννης Γκιούλογλου, ωφελούμενος του προγράμματος START School of Integration και πωλητής του περιοδικού ΣΧΕΔΙΑ χαρακτήρισε αρχικά τον εαυτό του «ψηφιακά αναλφάβητο». Σημείωσε ότι το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ έχει ένα πιο «ανθρώπινο πρόσωπο, είναι περισσότερο γραμμένο μέσα στη πόλη». 
Έχει ζήσει άνεργος και άστεγος και πλέον είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα της ΣΧΕΔΙΑΣ και πλέον σπουδάζει στο πανεπιστήμιο ενώ παρακολουθεί και πρόγραμμα για χρήση υπολογιστών. «Βρίσκομαι στο τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και παρακολουθώ κάποια μαθήματα όπου χρειάζεται να στέλνω emails ή εργασίες που τις αποθηκεύω», δείχνοντας ότι χρειάζεται η ψηφιακή εκπαίδευση.

Η ΜΚΟ Socialinnov από το 2015 οργανώνει προγράμματα ψηφιακής εκπαίδευσης. Πέρυσι το πρόγραμμα παρακολούθησαν 11.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους πάνω από 2.000 εκπαιδευτικοί και 2.500 άνεργοι. Η συνεργασία με τη ΣΧΕΔΙΑ είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του προγράμματος.

Ο κ. Δημήτρης Καλαβρός Γουσίου, Partner Socialinnov είπε: Φτιάχνουμε ένα πρόγραμμα μαζί με τον Δήμο της Αθήνας, μαζί με την εταιρεία ανάπτυξης και τουριστικής προβολής του Δήμου και τη Microsoft, για να χτίσουμε το κομμάτι, ανθρώπους νέους και λιγότερο νέους οι οποίοι κοιτούν μέσα από την ανάδειξη και επέκταση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων να επανατοποθετηθούν στην αγορά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: