Σκέρτσος: Γιατί έρχεται νωρίτερα η αύξηση του κατώτατου μισθού

O υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος αποσύνδεσε από τις εκλογές την απόφαση να ισχύσει ο νέος μισθός ένα μήνα νωρίτερα, και ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε πως «φέρνουμε λίγο πιο μπροστά τον κατώτατο μισθό γιατί ξεκινάει η τουριστική περίοδος τον Απρίλιο». Θύμισε δε, πως «και πέρυσι είχε έλθει νωρίτερα, τον Μάιο. Δεν έχει να κάνει με τις εκλογές».

Μιλώντας στο Mega o κ.Σκέρτσος ζήτησε να «μην τα βάζουμε όλα σε μια λογική εκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ, χρειάζεται ενίσχυση το εισόδημα, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε τα εισοδήματα, θα το κάνουμε».

Για την ακρίβεια ειδικότερα, παρατήρησε πως είναι ένα «διεθνές φαινόμενο, η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα στην Ελλάδα -και σε αυτό έχουν συντελέσει πολύ και τα μέτρα που έχουμε λάβει. Μέτρα τόσο ενίσχυσης του εισοδήματος, όσο, όμως, και τόνωσης του ανταγωνισμού. Το “καλάθι του νοικοκυριού”, το οποίο υποστηρίζει το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα, έχει οδηγήσει, σε σχεδόν δύο μήνες που λειτουργεί, σε ελάφρυνση 65 – 70 ευρώ το μήνα. Επιπλέον, θα δώσουμε το κουπόνι για το σούπερ μάρκετ. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε εντός των δημοσιονομικών δυνατοτήτων που έχουμε».

Παρενθετικώς, συμπλήρωσε, «μέσα στο 2023 έχουμε ένα μεγάλο εθνικό στόχο, έχουμε κλείσει 12 πετυχημένες αξιολογήσεις, έχουμε βγει από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας και η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα». Μόλις γίνει αυτό, πρόσθεσε, η Ελλάδα θα μπορεί «να προσελκύσει ακόμη περισσότερες επενδύσεις, άρα περισσότερες θέσεις εργασίας και υψηλότερα εισοδήματα».

Επιπλέον, «όσο η οικονομία πηγαίνει καλά, η κυβέρνηση θα δίνει και θα στηρίζει. Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε μια ανάπτυξη, το 2022, κοντά στο 6% και αυτό να μην επιστρέφει στην κοινωνία. Εμείς κάνουμε συντηρητικές εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας, η οποία πηγαίνει καλύτερα από αυτό που περιμένουμε και εμείς και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Στο θέμα του καλαθιού και πάλι, «από τον Φεβρουάριο, μαζί και με την κάρτα αγοράς που θα πάρουν 8,5 εκατ. Έλληνες, σε μηνιαία βάση υπάρχει μια στήριξη 120 ευρώ, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Στο μηνιαίο “καλάθι του νοικοκυριού” μία τετραμελής οικογένεια έχει 120 ευρώ στήριξη συνδυαστικά με τα μέτρα του “καλαθιού του νοικοκυριού” και της κάρτας αγορών».

Όσον αφορά τον πληθωρισμό, είναι «σε πτωτική πορεία στην Ελλάδα, από τα μέσα του προηγούμενου χρόνου. Θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: