Σκέρτσος: Να σπεύσουν για τη γ’ δόση οι άνω των 60 ετών που συμπλήρωσαν το 6μηνο

Σκέρτσος: Να σπεύσουν για τη γ’ δόση οι άνω των 60 ετών που συμπλήρωσαν το 6μηνο

Με δεδομένο ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα επαναφοράς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων», ο υπουργός Επικρατείας ‘Ακης Σκέρτσος απευθύνθηκε και σήμερα, μέσω του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΑ, στους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να ξεπεράσουν τις φοβίες τους και να περάσουν τη «γραμμή». Αυτή τη φορά όμως απευθύνθηκε και στους εμβολιασμένους που δεν έχουν κάνει την γ’ δόση, ζητώντας τους να το πράξουν. Ειδικά δε, οι άνω των 60 ετών που έχουν κλείσει το εξάμηνο από τη β’ δόση, «πρέπει να σπεύσουν να κάνουν την γ’ δόση τους για να προστατέψουν πιο αποτελεσματικά την υγεία τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Συνολικά η Ελλάδα τα έχει πάει καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: αυτό φαίνεται στους δείκτες κρουσμάτων, στους δείκτες θανάτων, στους δείκτες της οικονομίας, το ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή την τρίτη υψηλότερη ανάπτυξη στην ευρωπαϊκή οικονομία, έχει την πρώτη θέση στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, έχουμε μειώσει την ανεργία κατά τέσσερις μονάδες», σημείωσε εισαγωγικώς στη συνέντευξή του ο υπουργός Επικρατείας εξηγώντας συγχρόνως πως «έχουμε πετύχει ουσιαστικά αυτό το οποίο ήταν εξαρχής ένα πάρα πολύ δύσκολο στοίχημα: να ισορροπήσουμε ανάμεσα στη μάχη που πρέπει να δοθεί στη δημόσια υγεία, να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές από μια φονική πανδημία, και ταυτόχρονα να αποτρέψουμε την κατάρρευση της οικονομίας. Η οικονομία μας όχι μόνο δεν έχει καταρρεύσει, αντιθέτως αναπτύσσεται ακόμη πιο δυναμικά από το σημείο στο οποίο την αφήσαμε όταν προέκυψε η πανδημία».

Επιπλέον, με τις διαπιστώσεις αφενός ότι «το 85 – 90% των διασωληνωμένων ασθενών είναι πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», αφετέρου ότι «έχουν εμβολιαστεί τα 3/4 του πληθυσμού», κατά τον ‘Α. Σκέρτσο «δεν τίθεται κανένα ζήτημα επαναφοράς οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, τα οποία βλάπτουν σοβαρά την οικονομία, βλάπτουν και έχουν τα αντίστροφα πλέον αποτελέσματα -το είδαμε και στα τελευταία lockdown».

«Οι δράσεις μας πρέπει να είναι στοχευμένες στο να πείσουμε ανθρώπους που διστάζουν ακόμη να κάνουν το εμβόλιο. Κατανοώ απόλυτα έναν άνθρωπο που διστάζει να κάνει μια παρέμβαση στο σώμα του, το εμβόλιο είναι μια παρέμβαση στο σώμα μας», αναγνώρισε στη συνέχεια της συνέντευξης, ωστόσο, αντέτεινε, «περίπου 4 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο έχουν κάνει το εμβόλιο, οι παρενέργειες είναι απειροελάχιστες, αντιθέτως οι παρενέργειες της νόσησης είναι βαριές, οδηγούν ευάλωτους ανθρώπους στο θάνατο, άρα το εμβόλιο είναι η ασφαλέστερη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: