Σκόπια: Διαψεύδει το πρακτορείο που ανήκε το μοιραίο λεωφορείο, πως αυτό μετέφερε λαθραία καύσιμα και πυροτεχνήματα

Σκόπια: Διαψεύδει το πρακτορείο που ανήκε το μοιραίο λεωφορείο, πως αυτό μετέφερε λαθραία καύσιμα και πυροτεχνήματα

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Besa Trans» στα Σκόπια, που ανήκε το μοιραίο λεωφορείο που τυλίχτηκε στα φλόγες στη Βουλγαρία μ’ αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 46 άτομα, διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης βορειομακεδονικά και βουλγαρικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες: «στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου, υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία» καθώς και πως το όχημα μετέφερε μεγάλη λαθραία ποσότητα πυροτεχνημάτων.

«Ενημερώνουμε τις οικογένειες των νεκρών και τραυματιών της τραγωδίας πως το λεωφορείο σε καμία περίπτωση δεν είχε δεξαμενή για λαθρεμπόριο πετρελαίου ή βενζίνης και δεν μετέφερε λαθραίο φορτίο πυροτεχνημάτων. Όλες αυτές οι πληροφορίες που μεταδίδονται είναι κακόβουλες. Η συνολική χωρητικότητα του λεωφορείου ήταν 450-500 λίτρα λάδι για τις ανάγκες του οχήματος και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε απόθεμα για λαθρεμπόριο. Ζητάμε για άλλη μια φορά τα ΜΜΕ να παραπληροφορούν» ανακοίνωσε το ταξιδιωτικό πρακτορείο, μ’ ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Δημοσίευμα του infomax.mk, ανάφερε νωρίτερα πως το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί τον μεγάλο αριθμό των νεκρών. Το δημοσίευμα υποστήριξε πως βάσει των ευρημάτων της βουλγαρικής αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Στο σημείο εκείνο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, υπήρχε παράνομη δεξαμενή πετρελαίου, χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που συνέβαλε καθοριστικά στην τραγωδία. Σύμφωνα με το infomax.mk : «το πιο συγκλονιστικό είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων, τα οποία επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς. Πέρα από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30.000 κροτίδες» έγραψε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα βουλγαρικών ΜΜΕ, άτομο που έλαβε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς, υποστήριξε πως είδε δεξαμενές καυσίμων, χωρίς ωστόσο αυτό, να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Τα δημοσιεύματα τονίζουν πως δεν είναι ασυνήθιστο οι μεταφορείς να βάζουν διπλές δεξαμενές, λόγω των μεγάλων διαφορών στις τιμές των καυσίμων από χώρα σε χώρα.
Με δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Όλιβερ Σπασόφσκι, υποστήριξε πως με τα έως σήμερα στοιχεία, δεν προκύπτει πως υπήρχε παράνομη δεξαμενή ή κάνιστρα με λάδι ή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: