Σκουρλέτης: Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές για βιώσιμη κυβέρνηση που θα εμπνεύσει τον κόσμο και θα δώσει απαντήσεις

Σκουρλέτης: Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές για βιώσιμη κυβέρνηση που θα εμπνεύσει τον κόσμο και θα δώσει απαντήσεις

Την ανάγκη προγραμματικών συγκλίσεων, που σε συνδυασμό με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μπορούν να οδηγήσουν, με μεγάλη πιθανότητα, σε κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς να χρειαστεί δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, αρκεί να προϋπάρξει ένας ειλικρινής διάλογος στα κρίσιμα θέματα εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Επικρατείας, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», με την Φαίη Μαυραγάνη.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Μην απομειώνουμε το ειδικό βάρος των πρώτων εκλογών, δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν δεύτερες. Οι πρώτες εκλογές έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Είναι αυτές που θα αποτυπώσουν τους συσχετισμούς και έχουμε μια μεγάλη πιθανότητα να προκύψει μία βιώσιμη κυβερνητική πλειοψηφία από αυτές. Η αυτοδυναμία είναι μία ξένη πολιτική έννοια σε αυτές τις εκλογές κατά τη γνώμη μου, άρα το θέμα της συνεργασίας είναι σε πρώτο επίπεδο και έχει πολύ μεγάλη σημασία να υπάρχουν σαφείς προϋποθέσεις, προγραμματικές συγκλίσεις, να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται και πού πάμε. Στέκομαι στο θέμα των ουσιαστικών προγραμματικών συγκλίσεων, αυτό έχει ανάγκη ο τόπος, αυτό έχουν οι ψηφοφόροι. Να ξέρουν ότι ψηφίζουν κάποια κόμματα τα οποία έχουν συμφωνήσει, υπάρχει ένας κοινός τόπος για το πώς θα απαντήσουν στα θέματα των φαρμάκων, στα θέματα της ακρίβειας, στα θέματα της κλιματικής αλλαγής και σε χίλια δυο πράγματα. Αυτά πρέπει να είναι σαφή.

Νομίζω ότι αυτό που έχει ανάγκη ο κόσμος είναι να ακούσει τι λέει το κάθε κόμμα για τα μεγάλα προβλήματα. Ναι, τώρα πια, μετά από τρεισήμισι χρόνια, μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Θα δούμε, λοιπόν, αυτό που συμβαίνει, για παράδειγμα, στο χώρο της ενέργειας. Ζούμε μία χωρίς προηγούμενο ενεργειακή κρίση και λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης έχουμε καταστεί «πρωταθλητές» στην ενεργειακή ακρίβεια. Τις τελευταίες ημέρες είμαστε, εξακολουθητικά, η ακριβότερη χώρα στη χονδρική. Γίνεται ένα μεγάλο παιχνίδι, είναι καινούργιο παιχνίδι αυτό, το τρίτο κατά σειρά που γίνεται στον χώρο της ενέργειας, όπου υπάρχει μια «καρτελοποίηση» της αγοράς, υπάρχουν δηλαδή εναρμονισμένες πρακτικές των μεγάλων παικτών. Αγοράζουν φτηνά από τις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία, Τουρκία, το 35% με 40% της ποσότητας ως προς την καθημερινή ζήτηση και την πουλάνε ακριβά! Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, γιατί πρέπει να κάνουμε και τις συγκρίσεις, έχει μειωθεί η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν πέσει οι τιμές, διότι εκεί η αγορά λειτουργεί με πιο φυσιολογικό τρόπο και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: