Σκυλακάκης: Αναμενόμενη και σχετικά περιορισμένη η μείωση των φορολογικών εσόδων τον Απρίλιο | ΣΚΑΪ

Σκυλακάκης: Αναμενόμενη και σχετικά περιορισμένη η μείωση των φορολογικών εσόδων τον Απρίλιο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Αναμενόμενη και σχετικά περιορισμένη ήταν η μείωση των εσόδων από φόρους τον μήνα Απρίλιο λαμβανομένων υπόψη των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την πανδημία όπως προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Δίνοντας τα στοιχεία στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης δήλωσε ότι «τον μήνα Απρίλιο τα έσοδα από φόρους (αφαιρουμένου του μερίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε προϋπολογισθεί ότι θα εισπραχθεί το μήνα Μάρτιο 2021), εμφανίζονται μειωμένα κατά 256 εκατ. ευρώ ή 7,9%, έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού.

Ο προϋπολογισμός δεν είχε συνυπολογίσει την ύπαρξη παρατεταμένων πολύμηνων lockdown το 2021, συνεπώς η μείωση αυτή είναι αναμενόμενη και σχετικά περιορισμένη, λαμβανομένων υπόψη των μεγάλης έκτασης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που ήταν αναγκαία για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας. Τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δείχνουν ότι η οικονομία έχει αρχίσει ήδη να ανακάμπτει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, συνεπώς αναμένουμε ότι οι φορολογικές απώλειες που συνδέονται με τα πρόσθετα lockdown, θα πάψουν να επηρεάζουν τα δημόσια έσοδα εντός των αμέσως επομένων μηνών».

Στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπουν ότι οι επιπτώσεις από την πανδημία στην οικονομία θα εξαλειφθούν σταδιακά, ενώ χαρακτηρίζουν ως «μεγάλη αβεβαιότητα» την πορεία του τουρισμού. Ενώ το αρχικό σενάριο προέβλεπε ότι η φετινή επίδοση στον τουρισμό θα κυμαίνονταν στο 55%-60% της αντίστοιχης του 2019, εντούτοις οι σημερινές προβλέψεις που έχουν ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σταθερότητας έχουν προσαρμοσθεί σε πιο συντηρητικά επίπεδα της τάξης του 40%-45%. Από την άλλη κρίσιμος παράγοντας για την οικονομία και την πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού είναι και η αναβαλλόμενη κατανάλωση κατά την περίοδο της πανδημίας, η οποία οδήγησε σε αύξηση των καταθέσεων κατά 24 δισ. ευρώ για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Αντικειμενικές τιμές

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά με βάση τον, έως τώρα, προγραμματισμό του στην οικονομική πολιτική. Έτσι, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθούν ο αντικειμενικές τιμές των ακινήτων οι οποίες θα εφαρμοσθούν από το 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας μεταβιβάσεων ακινήτων. Επίσης στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και μια νέα ρύθμιση για τις οφειλές προς την εφορία που πάγωσαν λόγω της πανδημίας. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να είναι το τελευταία έκτακτο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: