Σκυλακάκης: Με τα νέα μέτρα βοηθούμε τον ιδιωτικό τομέα που επλήγη από την πανδημία

Σκυλακάκης: Με τα νέα μέτρα βοηθούμε τον ιδιωτικό τομέα που επλήγη από την πανδημία

Για τα νέα μέτρα στήριξης του ιδιωτικού τομέα που επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (15/9) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ερωτηθείς γιατί το μέτρο για την εισφορά αλληλεγγύης αφορά μόνο στον ιδιωτικό τομέα και εξαιρείται ο δημόσιος τομέας απάντησε ότι το μέτρο αυτό είναι καθαρά αναπτυξιακό και όχι μέτρο αναδιανομής είπε:
«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον ιδιωτικό τομέα που επλήγη από την πανδημία να ανακάμψει όσο γίνεται ταχύτερα με το νέο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, δυνατότητα πρόσληψης χωρίς ασφαλιστικές εισφορές για έξι μήνες και μείωση εισφοράς αλληλεγγύης».
Ο κ. Σκυλακάκης, μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στη στόχευση των νέων μέτρων, τόνισε ότι είναι ένα μήνυμα προς τον ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στο «brain drain», δηλαδή τους εργαζομένους που είναι πολύ ανταγωνιστικοί διεθνώς και άφησαν την Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης για να εργαστούν στο εξωτερικό. «Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν στην νέα πορεία της χώρας» είπε.
«Ρίχνουμε το βάρος στον ιδιωτικό τομέα και όταν καταφέρουμε να έχουμε πραγματική ανάπτυξη και παραγόμενο πλούτο, τότε η αναδιανομή του πλούτου και στα φορολογικά μέτρα θα γίνεται ισότιμα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε επίσης στο νέο πρόγραμμα επιδότησης για 100.000 νέες θέσεις εργασίας και τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε μήνυμα για την ανάγκη ανάπτυξης των επιχειρήσεων».
Ερωτηθείς πώς θα γίνουν προσλήψεις τη στιγμή που υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά, ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι πράγματι υπάρχει αβεβαιότητα, «μας έχουν χτυπήσει Θεοί και δαίμονες» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην κρίση με την Τουρκία, το μεταναστευτικό και κυρίως την οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας.
«Συνεπώς στόχος της κυβέρνησης είναι με τα νέα μέτρα στήριξης να καταπολεμήσουμε την αβεβαιότητα των επιχειρήσεων και να επενδύσουν σε νέες θέσεις εργασίας» είπε.
Σχετικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή ΙΙΙ, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στα νέα κριτήρια και τους δικαιούχους. Υπογράμμισε ότι  στον τρίτο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να ενταχθούν και όσες επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ενταχθούν στον πρώτο και δεύτερο κύκλο.
Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης για το «Γέφυρα»
Θετικά απάντησε ο κ. Σκυλακάκης στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο για παράταση για τις αιτήσεις για το πρόγραμμα «Γέφυρα», που λήγει στο τέλος του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: