Σκυλακάκης: Μεγάλο αποθεματικό για δαπάνες Covid- Αίολες οι κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ

Σκυλακάκης για σύμβαση με EBRD: Στόχος η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ

Αίολες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «μαχαίρι» στις δαπάνες υγείας στον προϋπολογισμό ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι είναι πολύ μεγάλο το αποθεματικό για δαπάνες Covid. 

Παράλληλα, αναφέρει ότι τα χρήματα από το Ταμείο Ανάπτυξης προφανώς και θα δώσουν πίσω ένα μέρος της ανάπτυξης, εφόσον επενδυθούν τα χρήματα σωστά και τονίζει ότι «μην ξεχνάτε ότι το «Ελλάδα 2.0» είναι ένα πρόγραμμα αυστηρά επενδυτικό».

Σημειώνει επίσης ότι «το Ταμείο έχει ένα κομμάτι που αφορά σε δημόσια έργα και ένα άλλο κομμάτι για κοινωνικές υποδομές. Είναι προφανές, ότι τα δημόσια έργα αφορούν πλήθος κόσμου».

Αναφερόμενος στην επόμενη χρονιά ο Θ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «υπάρχουν προβλήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως η ακρίβεια και η πανδημία, και σημαντικά ποσά στο αποθεματικό του επόμενου προϋπολογισμού, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και μέτρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε και θα εξειδικευτούν στη διάρκεια του επόμενου έτους».

Ακολουθεί η συνέντευξη του αναπλ.υπουργού Οικονομικών Θ.Σκυλακάκη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Η ανάπτυξη όλα δείχνουν ότι θα είναι κατά πολύ πάνω από την πρόβλεψη του προϋπολογισμού. Υπάρχουν δυνατότητες για νέες στοχευμένες παρεμβάσεις της Πολιτείας;

Ο προϋπολογισμός έχει ολοκληρωθεί. Από εκεί και πέρα, με δεδομένο ότι υπάρχουν προβλήματα που είναι σε εξέλιξη, όπως η ακρίβεια και η πανδημία, και σημαντικά ποσά στο αποθεματικό του επόμενου προϋπολογισμού, είναι προφανές ότι θα υπάρχουν και μέτρα που ακόμη δεν γνωρίζουμε και θα εξειδικευτούν στη διάρκεια του επόμενου έτους. Επιπρόσθετα, υπάρχει η παρέμβαση στο χώρο της ενέργειας, όπου έχουμε δεσμευτεί για έναν μόνιμο μηχανισμό, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε την αστάθεια και τις υψηλές τιμές οψέποτε υπάρχουν στο χώρο της ενέργειας.

Η πανδημία μας κόστισε πάνω από 40 δισ. ευρώ. Πόσα χρόνια απαιτούνται για να «κλείσει» η ζημιά;

Η πανδημία μας κόστισε 40 δισ. ευρώ, αλλά είχαμε και το πλεονέκτημα ότι κερδίσαμε ένα μεγάλο ποσό από Ευρωπαϊκούς πόρους, το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στην Ευρώπη, από επιδοτήσεις και χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, που μας καλύπτουν περίπου τη μισή από αυτή τη ζημιά. Ταυτόχρονα, κινηθήκαμε με ταχύτητα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων. Κάτι, που γίνεται και διεθνώς αποδεκτό. Βλέπετε όλους τους διεθνείς Οργανισμούς, ακόμα και το νέο Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που το επισημαίνει. Κατ’ αυτό τον τρόπο,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: