Σκυλακάκης: Ρεαλιστικοί οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου- Δεν θα επιβληθεί κανένας έκτακτος φόρος | ΣΚΑΪ

Σκυλακάκης: Ρεαλιστικοί οι στόχοι του Μεσοπρόθεσμου- Δεν θα επιβληθεί κανένας έκτακτος φόρος

«Το Μεσοπρόθεσμο είναι ένα σενάριο βάσης, τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ καλύτερα από τις προβλέψεις του . Αντιστρέφουμε το επενδυτικό κενό που υπήρξε από το 2015, έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους για να το πετύχουμε αυτό ώστε να φέρουμε επενδύσεις και να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης κατά την ψήφιση επί της Αρχής του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Ο αναπληρωτής υπουργός, επισήμανε ότι το παρόν Μεσοπρόθεσμο έχει μία ιδιομορφία, καθώς δεν καταρτίζεται υπό συνθήκες γνώσης των δημοσιονομικών στόχων μετά το 2023. Συνεπώς, δεν μπορούσε εδώ να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός μας για τα επόμενα χρόνια, γιατί δεν ξέρουμε τι θα έχουμε ως αποφάσεις μετά το 2023 και παράλληλα το 2021 και όλο το 2022 δεν μπορούμε να πάρουμε και μέτρα μόνιμα όσο είμαστε στη ρήτρα της γενικής διαφυγής. Ο κ. Θ. Σκυλακάκης, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο σχέδιο εξήγησε ότι σε αυτό δεν έχουν συμπεριληφθεί οι Κυβερνητικές μεταρρυθμιστικές επιλογές που θα νομοθετηθούν στο μέλλον. Υπάρχουν ρεαλιστικοί και μετριοπαθείς στόχοι όπως στον Τουρισμό που οι εκτιμήσεις μας είναι να επανέλθει εφέτος στο 45% του 2019. Δεν έχουμε καν λάβει υπόψη μας το σύνολο των απορροφήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχουμε αφήσει τρία δισ. και πάνω για να απορροφηθούν το 2026, ως ενδεχόμενο καθυστερήσεων – ενώ οι στόχοι μας είναι να έχουμε 5 δισ. το 2022, βάζουμε 3 δισ. για λόγους μακροοικονομικού σεναρίου – όπως έχουμε κάνει συντηρητικές προβλέψεις και για τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων και για την ανάπτυξη.

Απαντώντας στην φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου για το εάν θα επιβληθεί έκτακτος φόρος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε ρητά πως «όχι δεν σκοπεύουμε να βάλουμε κανέναν έκτακτο φόρο. Μαζεύουμε ακόμη τους τακτικούς φόρους που επέβαλε η προηγούμενη Κυβέρνηση, οπότε δεν υπάρχει χρόνος ή πρόθεση να βάλουμε και νέους έκτακτους φόρους»

Ο κ. Θ. Σκυλακάκης εκτίμησε πως « θα πάμε πολύ καλύτερα από προβλέψεις» και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν αυτή την φορά είναι αυτοί είναι μιας μεγάλης ανάκαμψης την οποία προβλέπουμε διεθνώς και στην Ελλάδα» αλλά όπως είπε «προτιμώ χίλιες φορές τους κινδύνους της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, από ότι τους κινδύνους της ύφεσης και της μιζέριας»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι σε μια μεγάλη παγκόσμια υγειονομική κρίση η…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: