Σοκ: Μητέρα-κόρη τεμάχιζαν και πουλούσαν μέλη νεκρών-Πώς δρούσαν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Σοκ: Μητέρα-κόρη τεμάχιζαν και πουλούσαν μέλη νεκρών-Πώς δρούσαν | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Μία αν μη τι άλλο μακάβρια υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας με μάνα και κόρη που διατηρούσαν γραφείο τελετών να καταδικάζονται για εξαπάτηση συγγενών των νεκρών καθώς τεμάχισαν 560 πτώματα πουλώντας ανθρώπινα μέλη χωρίς τη συναίνεσή τους.

Η μία από τις δύο γυναίκες καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης και η άλλη σε 15.

Πώς δρούσαν οι δύο γυναίκες

Η Μέγκαν Χες από τις ΗΠΑ, 46 ετών, ομολόγησε την ενοχή της για την απάτη τον Ιούλιο. Λειτουργούσε γραφείο τελετών, ονόματι Sunset Mesa, και μια εταιρεία δωρεάς οργάνων, την Donor Services, στο ίδιο κτίριο στο Μοντρόουζ του Κολοράντο. Η 20ετής κάθειρξη ήταν η μέγιστη επιτρεπόμενη βάσει του νόμου.

Η 69χρονη μητέρα της, Σίρλεϊ Κοχ, ομολόγησε επίσης ένοχη για απάτη και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια. Ο κεντρικός ρόλος της Κοχ ήταν να τεμαχίζει τα πτώματα, όπως δείχνουν τα δικαστικά αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian, «η Χες και η Κοχ χρησιμοποίησαν το γραφείο κηδειών τους κατά καιρούς για να κλέψουν ουσιαστικά πτώματα και μέλη του σώματος χρησιμοποιώντας δόλια και πλαστά έντυπα δωρητών», δήλωσε ο εισαγγελέας Τιμ Νεφ. «Η συμπεριφορά της Χες και της Κοχ προκάλεσε τεράστιο συναισθηματικό πόνο στις οικογένειες και στους συγγενείς».

Η ομοσπονδιακή υπόθεση πυροδοτήθηκε από μια σειρά ερευνών του Reuters το 2016-2018 σχετικά με την πώληση μελών του σώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια σχεδόν ανεξέλεγκτη βιομηχανία. Πρώην εργαζόμενοι είπαν στο Reuters ότι η Χες και η Κοχ διεξήγαν μη εξουσιοδοτημένους τεμαχισμούς πτωμάτων και λίγες εβδομάδες μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ το 2018 το FBI έκανε έφοδο στην επιχείρηση.

Στην κατάθεσή τους, οι εισαγγελείς τόνισαν τη «μακάβρια φύση» του σχεδίου της Χες και το περιέγραψαν ως μία από τις πιο σημαντικές σχετικές υποθέσεις στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ.

Είναι παράνομο στις Ηνωμένες Πολιτείες να πωλούνται όργανα όπως καρδιές, νεφρά και τένοντες για μεταμόσχευση, καθώς επιτρέπεται μόνο να δωρίζονται. Αλλά η πώληση μελών του σώματος, όπως κεφάλια, χέρια και σπονδυλικές στήλες –κάτι που έκανε η Χες– για χρήση στην έρευνα ή την εκπαίδευση δεν ρυθμίζεται από την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

«Τεμάχισαν τη γλυκιά μας μητέρα»

Είκοσι έξι θύματα περιέγραψαν τη φρίκη τους όταν ανακάλυψαν τι είχε συμβεί στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Τεμάχισαν τη γλυκιά μας μητέρα», είπε η Έριν Σμιθ, καθώς οι δράστιδες πούλησαν τους ώμους, τα γόνατα και τα πόδια της για κέρδος. «Δεν έχουμε καν λέξεις για ένα τόσο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: