Σοκολάτες ΙΟΝ: Κοντά στο deal με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Σοκολάτες ΙΟΝ: Κοντά στο deal με τον επιχειρηματία Σπύρο Θεοδωρόπουλο

Στα χέρια του επιχειρηματία, Σπύρου Θεοδωρόπουλου, φαίνεται πως θα περάσει η σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ, σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της αγοράς.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, ο κ. Θεοδωρόπουλος και η επικεφαλής της ΙΟΝ, Τίνα Κωτσιοπούλου, ανηψιά του αείμνηστου ιδρυτή της εταιρείας «Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι», Γιάννη Κωτσιόπουλου, βρίσκονται κοντά σε συμφωνία.

Επιδίωξη του Σπύρου Θεοδωρόπουλου είναι να δημιουργήσει έναν επιχειρηματικό όμιλο αντίστοιχο με αυτόν που προσπάθησε να στήσει από κοινού με τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο το 2005.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και σύμπραξη από άλλα ιδιωτικά κεφάλαια, επιχειρηματίες με τους οποίους ο κ. Θεοδωρόπουλος έχει συνεργαστεί και κατά το παρελθόν. 

Το 1988 η Kraft Jacobs Sushard απέκτησε το 24,5% της ΙΟΝ, ποσοστό όμως το οποίο ανέκτησαν δέκα χρόνια αργότερα οι βασικοί της μέτοχοι και ειδικότερα ο τότε μεγαλομέτοχος, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας

Το 2020 όμιλος της ΙΟΝ είχε κύκλο εργασιών της τάξεως των 118,9 εκατ. ευρώ, έναντι 118,84 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Αντίστοιχα τα κέρδη προ φόρων ήταν 11,69 εκατ. ευρώ, από 14,26 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το 2019. Από τις συνολικές πωλήσεις της εταιρείας, ποσό ύψους 102,8 εκατ. ευρώ για το 2020 αντιστοιχούσαν σε πωλήσεις της εταιρείας στην ελληνική αγορά, έναντι 102,4 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Από εξαγωγές προήλθαν πωλήσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ για το 2020, από 11,18 εκατ. Ευρώ το 2019. 
 
Η εταιρεία διατηρεί και θυγατρική παραγωγική μονάδα στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Η συγκεκριμένη θυγατρική ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στη ρωσική αγορά, ενώ παράγει και προϊόντα Nucrema.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: