Σπίρτζης για ανεμβολίαστους αστυνομικούς: Καμία πρόθεση για αποκλεισμό από τους ελέγχους

Σπίρτζης για ανεμβολίαστους αστυνομικούς: Καμία πρόθεση για αποκλεισμό από τους ελέγχους

Δεν υπάρχει καμία πρόθεση κυβέρνησης να λάβει ειδικά μέτρα για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων αστυνομικών από τους ελέγχους για τον Covid- 19, τόνισε στη Βουλή, ο τομεάρχης και πρώην υπουργός  Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης. 

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι «Η συμμετοχή ανεμβολίαστων αστυνομικών στους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού αποτελεί, με ευθύνη της κυβέρνησης, τεράστιο κίνδυνο για την υγεία τόσο των αστυνομικών όσο και των πολιτών».

Το γραφείο Τύπου του κ. Σπίρτζη αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι «Όπως αποκαλύφθηκε από τις απαντήσεις του υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης με θέμα: ‘Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και αποτροπής διασποράς της covid -19 από την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης από ανεμβολίαστους αστυνομικούς’, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα ώστε οι αστυνομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν θα συμμετέχουν στους ελέγχους για το αν οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι».

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή διαγνωστικών τεστ για το σύνολο του πληθυσμού, ανεμβολίαστοι αστυνομικοί παίρνουν μέρος στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας», προσθέτει επισημαίνοντας ότι:

«Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έδωσε απαντήσεις σχετικά με τον ακριβή αριθμό των αστυνομικών που είναι ανεμβολίαστοι, τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν νοσήσει και τον αριθμό των αστυνομικών που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό. Όταν είχε κατατεθεί η επίκαιρη ερώτηση, πριν περίπου ένα μήνα, οι θάνατοι από covid 19 ήταν 16.838 και χθες ήταν 19.891. Μέσα σε αυτό το κλίμα, είχαμε – όπως υπουργοί της κυβέρνησης δήλωναν – πολύ μεγάλο αριθμό αστυνομικών, οι οποίοι μάλιστα μετέχουν στους ελέγχους σε κλειστούς χώρους για το αν οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή όχι, οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι, τόνισε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Υπάρχει τεράστιο θέμα για την υγεία των αστυνομικών με την ευθύνη της κυβέρνησης. Και βέβαια τεράστιο θέμα για την υγεία των πολιτών όταν δεν έχει το υπουργείο προβλέψει ότι αστυνομικός που δεν έχει εμβολιαστεί δεν θα πάει να κάνει ελέγχους. Ο πολίτης που έχει εμβολιαστεί και είναι σε ένα κλειστό χώρο δεν μπορεί να δέχεται έλεγχο από την πολιτεία για το αν έχει κάνει εμβόλιο ή όχι, από ανεμβολίαστους δημόσιους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: