Σπουδαία κίνηση από την Ε.ΚΑ.Σ.Κ, εντάχθηκε στην Παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Σπουδαία κίνηση από την Ε.ΚΑ.Σ.Κ, εντάχθηκε στην Παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (E.KA.Σ.Κ.) έδειξε τον δρόμο προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση, δείχνοντας τον δρόμο και σε άλλους οργανισμούς και Ενώσεις, αφού γνωστοποίησε ότι εντάχθηκε σε μία κίνηση του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ εντάχθηκε στην παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο της κίνησης για την Κλιματική Αλλαγή και έγινε ο πρώτος αθλητικός φορέας που συμμετέχει στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Με υπερηφάνεια αλλά και υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, ανακοινώνουμε ότι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών της, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης (E.KA.Σ.Κ.) πέτυχε την ένταξή της στην παγκόσμια Σύμβαση-Πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, αποτελώντας τον πρώτο ελληνικό αθλητικό φορέα που συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Αθλητική Δράση για το Κλίμα».

Η πρωτοβουλία της «Αθλητικής Δράσης για το Κλίμα» καλεί τους αθλητικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη συμβολή του αθλητικού τομέα στην κλιματική αλλαγή και να αναλάβουν την ευθύνη να αγωνιστούν για την κλιματική ουδετερότητα. Υπογράφοντας το Πλαίσιο της Δράσης, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. δεσμεύτηκε να εργαστεί σύμφωνα με τις πέντε βασικές αρχές που κατοχυρώνονται στο Πλαίσιο και στους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων για την:

1) Προώθηση μεγαλύτερης περιβαλλοντικής ευθύνης

2) Μείωση της συνολικής επίπτωσης του αθλητισμού στο κλίμα

3) Εκπαίδευση για κλιματικές δράσεις

4) Προώθηση βιώσιμης και υπεύθυνης κατανάλωσης

5) Υποστήριξη της Δράσης για το κλίμα μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας μας

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχει ήδη εκπονήσει ειδικό αθλητικό σχέδιο περιβαλλοντικών δράσεων, το οποίο εδράζεται σε 4 βασικούς πυλώνες: «Οργανισμός- Συμπράξεις- Ομάδες-Πόλεις». Κάθε πυλώνας περιλαμβάνει μια σειρά στοχευμένων ενεργειών μέσα από τις οποίες προωθείται: η μείωση του κλιματικού αποτυπώματος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και των κρητικών ομάδων μπάσκετ, η συνεργασία με περιβαλλοντικούς οργανισμούς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και κυρίως των αθλητών της Κρήτης σε περιβαλλονικά ζητήματα. Αυτός είναι ένας αγώνας που μπορούμε – και πρέπει – να κερδίσουμε για να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου και να αποφύγουμε να επιδεινώσουμε σημαντικά τον κίνδυνο ξηρασιών, πλημμυρών, ακραίας ζέστης και φυσικών καταστροφών.

Σημειώνεται πως η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχει ήδη συστήσει ειδική επιτροπή περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: