Σπρώχνει τη Μενδώνη στην έξοδο το Μαξίμου 

Σπρώχνει τη Μενδώνη στην έξοδο το Μαξίμου 

Με σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο να ζητεί την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη και την κυβέρνηση να βρίσκεται σε δυσχερή θέση, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί με λεπτούς χειρισμούς να σπρώξει στην έξοδο την υπουργό Πολιτισμού

Στο Μαξίμου έχει εδραιωθεί η άποψη ότι η κυβέρνηση υφίσταται φθορά από τις πολιτικές διαστάσεις, που έλαβε η υπόθεση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον μέχρι πρότινος καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, το πρωθυπουργικό επιτελείο εκτιμά ότι η αποχώρηση της Λίνας Μενδώνης θα σηματοδοτούσε το κλείσιμο της συγκεκριμένης πολιτικής σελίδας, καθώς θα ικανοποιούσε το κοινό αίσθημα.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιό απλά αν η Λίνα Μενδώνη δεχόταν να παραιτηθεί, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τοποθέτηση Λιγνάδη και για τους εσφαλμένους χειρισμούς μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό. Ωστόσο, φαίνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένη να παραιτηθεί, αρνούμενη να φορτωθεί το βάρος της πρωτόγνωρης υπόθεσης, που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Πόσω μάλλον όταν παραμένει αμφίβολο αν δική της απόφαση ήταν ο διορισμός Λιγνάδη, μετά από αλλαγή της ισχύουσας διάταξη για διαγωνισμό, ή απλά εφάρμοσε άνωθεν εντολή. Μάλιστα, η ίδια στην επίμαχη συνέντευξη τύπου της περασμένης Παρασκευής ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν ποτέ προσωπικός της φίλος.  

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί ...διπλωματικά να της δείξει την πόρτα της εξόδου, κρατώντας παράλληλα τις λεπτές ισορροπίες. Από τη μία λοιπόν, χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης στη Λίνα Μενδώνη και από την άλλη έκανε λόγο για ατυχή επικοινωνιακό χειρισμό, ενισχύοντας τη σχετική κριτική. 

Ταυτόχρονα, το Μαξίμου επιτρέπει σε στελέχη της ΝΔ να μιλούν ανοιχτά για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη. Χθες ήταν  η ευρωβουλευτής του κόμματος Ελίζα Βόζενμπεργκ που δήλωσε ότι: «Πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων», ενώ σήμερα (23/2) ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε με νόημα, ότι αν ήταν στη θέση του υπουργού Πολιτισμού, θα έθετε τον Δ. Λιγνάδη σε διαθεσιμότητα και την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Στο ίδιο μήκος κύματος ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η Λ. Μενδώνη θα έπρεπε να υποβάλει την παραίτησή της επειδή εξαπατήθηκε. 

Σημειώνεται, ότι η στενότερη συνεργάτιδα της Λίνας Μενδώνη, δημοσιογράφος Άννα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: