Σπυρόπουλος: Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τις εξελίξεις για να καλύψει ευθύνες της

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος μίλησε εν πρώτοις για το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα ο κ. Σπυρόπουλος έκανε λόγο για μεγάλη ολιγωρία της κυβέρνησης, εκτιμώντας ότι «δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και, για άλλη μία φορά, τρέχει εκ των υστέρων πίσω από τις εξελίξεις, προσπαθώντας να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες μιλώντας για διεθνή κρίση».

Στο ζήτημα της ακρίβειας, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διαχειρίζεται με λάθος τρόπο μία μεγάλη κρίση. «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε “πάρτε μέτρα” για την αισχροκέρδεια και τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για να μη φτάσουμε το εισόδημα του πολίτη να μην επαρκεί για τις βασικές του ανάγκες», υπενθύμισε εν προκειμένω.

Ενώ ως προς την ενέργεια, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι «μπήκαμε σε μία κρίση όντας στις χαμηλότερες θέσεις της ΕΕ στις ΑΠΕ και τη διασυνδεσιμότητα. Η κυβέρνηση δεν έκανε καμία μακροχρόνια πολιτική, ενώ, φυσικά, δεν εφαρμόζει το πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και έχουμε φτάσει να έχουμε μακράν του δεύτερου τις πιο ακριβές τιμές χονδρικής. Είναι αδιανόητο».

Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα επιτόκια των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση λέει ότι δίνει μια μάχη με τους τραπεζίτες, αλλά στο τέλος το πληρώνει πάλι ο πολίτης με τις τεράστιες αυξήσεις στα επιτόκια των δανείων. Και φυσικά και οι τράπεζες, μετά τις εταιρείες ενέργειας, βγάζουν υπερκέρδη».

Επίσης σχολίασε και την αύξηση του κατώτατου μισθού για τον οποίο «εδώ και ενάμιση χρόνο μιλάμε», τονίζοντας πως «όταν ο πληθωρισμός έχει φτάσει στο 12%, οποιαδήποτε αύξηση έχει γίνει από την κυβέρνηση έχει εξανεμιστεί ήδη».

Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος κάλεσε, τέλος, την κυβέρνηση «να διαχειριστεί την πραγματικότητα και να μην τα ρίχνει όλα στις διεθνές κρίσεις. Έρχονται συνέχεια μετά τις εξελίξεις και διαχειρίζονται εκ των υστέρων ακόμη και σκάνδαλα που σκάνε στην ίδια τους την αυλή, όπως του κ. Πάτση, του κ. Χειμάρα, τις απευθείας αναθέσεις». Και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατέληξε: «Κανένα σημάδι μηδενικής ανοχής εκεί».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: