Στ. Καλπάκης: Παράθυρο ελπίδας το εμβόλιο, όχι όμως στον εφησυχασμό

Στ. Καλπάκης: Παράθυρο ελπίδας το εμβόλιο, όχι όμως στον εφησυχασμό

Ως «ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την Ευρώπη και την Ελλάδα» χαρακτήρισε την έναρξη του εμβολιασμού ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

Ο κ. Καλπάκης, μιλώντας στο KONTRA τόνισε ότι «Ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού», είπε και συμπλήρωσε ότι «είναι δύσκολο εγχείρημα που πρέπει να πετύχει. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συλλογικότητες, φορείς, επιστήμονες, όσοι συμμετέχουν στο δημόσιο διάλογο να συμβάλουμε στην επιτυχία αυτής της προσπάθειας, να πείσουμε τους πολίτες, ακόμη και τους πιο δύσπιστους». 

Τόνισε, ωστόσο, ότι «έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες για να πετύχουμε την ανοσία της κοινότητας και δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός» και πρόσθεσε ότι «αν η κυβέρνηση επενδύσει τα πάντα στην επικοινωνία και περάσει το μήνυμα ότι έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό και δεν κάνει αυτά που χρειάζεται να κάνει στο Ε.Σ.Υ., τα τεστ, την κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, παράλληλα με την εμβολιαστική διαδικασία, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε αναζωπύρωση με ένα νέο τρίτο κύμα. Ανησυχούμε ότι υπάρχει ο κίνδυνος του εφησυχασμού, όπως έγινε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος».

Για τη νέα καμπάνια στα ΜΜΕ σχολίασε ότι «το ζήτημα του εμβολίου δεν μπορεί να γίνει αφορμή για νέα πολυδάπανη εκστρατεία χρηματοδότησης των ΜΜΕ, μιας νέας λίστας Πέτσα – αυτή τη φορά ως λίστα Κικίλια, για ένα μήνυμα το οποίο βάσει νόμου πρέπει να προβάλλεται δωρεάν» και διεμήνυσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει περαιτέρω αποκλεισμός της διαφορετικής φωνής, οποιασδήποτε φωνής αμφισβητεί την κυβέρνηση και να δημιουργηθεί ακόμη πιο ασφυκτικό πλαίσιο στα ΜΜΕ».

Για την κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέργιος Καλπάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνονται περισσότερα τεστ και να συνταγογραφούνται από τον ΕΟΠΥΥ, στην ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, στην ουσιαστική εμπλοκή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στην κατάσταση στους εργασιακούς χώρους, στη στήριξη των ανθρώπων του Ε.Σ.Υ. και στις προσλήψεις προσωπικού. 

«Αυτή τη στιγμή μεταφέρεται υγειονομικό προσωπικό από την Αττική στη Βόρεια Ελλάδα, για να καλυφθούν τρύπες, επειδή η κυβέρνηση δεν έκανε προσλήψεις» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, εν μέσω πανδημίας κι ενώ όλοι λέμε ότι έχουμε επαναξιολογήσει τις προτεραιότητές μας και η Δημόσια Υγεία είναι το πρώτο πράγμα, το γεγονός ότι η κυβέρνηση έφερε και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: