Στ. Πέτσας: Η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση

Στ. Πέτσας: Η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση

Το 2020 ζήσαμε καταστάσεις που δεν είχαμε διανοηθεί. Άλλαξε η ζωή μας και η χώρα μας υπέστη τις συνέπειες της πανδημίας. Ωστόσο, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τα πήγαμε συγκριτικά καλύτερα από πολλές άλλες χώρες. Η Ελλάδα, στον πιο πρόσφατο χάρτη θετικότητας που δημοσίευσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων την περασμένη Πέμπτη (ECDC), η Ελλάδα, με εξαίρεση περιοχές στα βόρεια, ήταν, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, στο «πράσινο», είχε καλύτερη επιδημιολογική εικόνα, είπε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επισήμανε πως οι χθεσινοί πρώτοι εμβολιασμοί, της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, και του μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασσίου Ιερόθεου ως εκπροσώπου της Εκκλησίας, δίνουν το παράδειγμα σε όλους μας κι αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Όπως τόνισε, το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε οριστικά με την περιπέτεια του κορωνοϊού, ώστε να ξαναπάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας στα χέρια μας, να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από χθες η χώρα παίζει παράλληλα άμυνα, με όσα μέτρα απαιτούνται για ανάσχεση της πανδημίας, είναι όμως και στην αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό, που θα απελευθερώσει την κοινωνία και την οικονομία από την καθήλωση που επέβαλε η παγκόσμια μάστιγα του κορωνοϊού. Ξέρουμε ότι μια επιδείνωση είναι πολύ εύκολη σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ η πτωτική πορεία έχει πολύ μικρότερο ρυθμό. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση εν όψει Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, να τηρούμε πιστά τα μέτρα, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όπως συμπλήρωσε, η διατήρηση του δείκτη μετάδοσης (Rt) του ιού, χαμηλότερα μεν αλλά κοντά στη μονάδα, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οι κατειλημμένες κλίνες ΜΕΘ βαίνουν μεν μειούμενες, ωστόσο η κατάσταση εξακολουθεί να απαιτεί αυξημένη επαγρύπνηση – σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, της 27ης Δεκεμβρίου, το ποσοστό κάλυψης σε ΜΕΘ ανέρχεται σε 68% στην Επικράτεια, 63% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.

Όπως υπενθύμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάθε πολίτης θα μπορεί να ελέγξει εάν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας για εμβολιασμό είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: