Στα …χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την πανδημία

Στα …χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για την πανδημία

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη 

Η εκτίναξη των κρουσμάτων της πανδημίας και η διαρκώς αυξανόμενη πίεση στις σύστημα υγείας πυροδοτούν έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, καθώς ειδικοί χτυπούν καμπανάκι ακόμα και για 10.000 κρούσματα την ημέρα. 

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, ενώ επισημαίνεται  πως δεν θα μπουν πρόσθετοι περιορισμοί σε πολίτες που έχουν κάνει  το βήμα προς την «επιχείρηση Ελευθερία». Το μήνυμα που εκπέμπεται προς κάθε κατεύθυνση είναι πως δεν μπορεί να εφαρμοστούν οριζόντιες  λύσεις.

«Δεν υπάρχει αυτή την ώρα που μιλάμε, ούτε η ηθική ούτε η λογική νομιμοποίηση να πας να πάρεις οριζόντια μέτρα,  με τα οποία στην ουσία θα τιμωρείς τους εμβολιασμένους και θα κάνεις μεγάλα βήματα πίσω σ’ αυτά που κατακτήσαμε το προηγούμενο διάστημα με ”όπλο” το εμβόλιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Η κυβέρνηση ουσιαστικά εστιάζει στο «τρίπτυχο» : ενίσχυση του συστήματος υγείας, αυστηροποίηση των ελέγχων και αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα  μέτρα που παρουσιάστηκαν χθες είναι εστιασμένα στους ανεμβολίαστους. Παράλληλα ανοίγει η πλατφόρμα την Παρασκευή, ώστε όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών να μπορούν να κάνουν και τρίτη δόση (μετά από ένα εξάμηνο από τον πρώτο εμβολιασμό τους ).

Χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι σ’ αυτή τη φάση της πανδημίας έχουμε μία σημαντική διαφορά : το εμβόλιο. Προσέθεσε δε πως  «φαίνεται πως κινδυνεύουν 30 φορές λιγότερο οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους για βαριά νόσηση και εισαγωγή στην ΜΕΘ». 

Σήμερα με  ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα με θέμα “Διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και προαγωγή του προσυμπτωματικού ελέγχου μετά την πανδημία COVID-19” . Στην ημερίδα – που διοργανώνει η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής- θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για ημίμετρα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ 

Βέλη  στην κυβέρνηση πως εδώ και καιρό έχει παραιτηθεί από τη διαχείριση της πανδημίας εξαπολύει  ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, κάνοντας λόγο για ημίμετρα. Ειδικότερα σημειώνει πως η κυβέρνηση πορεύεται  «χωρίς σχέδιο για την επανεκκίνηση του εμβολιαστικού προγράμματος και με ακραίες αντιφάσεις, αφού παραδείγματος χάριν αφήνει στο «έλεος του θεού» τους θρησκευόμενους, χωρίς να λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: