Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ: Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» και τον Γιώργο Αυτιά 

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι τόσο το 1 δις όσο και η καλή πορεία του προϋπολογισμού επιτρέπουν για μία τετοια κίνηση. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί και τη θέληση του Πρωθυπουργού ο οποίος έχει δηλώσει ότι το υπερπλεόνασμα θα κατευθύνεται πάντα στην κοινωνία. 

Ουπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης οτι τον Μάρτιο ξεκινάει το πρόγραμμα για φθηνή στέγη, ενώ τον Φεβρουάριο η ρύθμιση των δανείων και η νέα κάρτα αγορών που- όπως επισήμανε- έχει περισσότερα οφέλη ακόμη και από τη μείωση του ΦΠΑ. 

«Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα στα οικονομικά του κράτους με τον τέως», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου. 

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο κ. Σταϊκούρας υπογγράμμισε ότι «θα έχουμε την τρίτη αύξηση κατώτατου μισθού. Πρέπει ο κατώτατος μισθός να αυξηθεί γενναία αλλά και ρεαλιστικά γιατί δεν πρέπει να λησμονούμε ότι με την ενεργειακή κρίση και γενικότερα της ακρίβειας και του πληθωρισμού, πρέπει να στηρίζουμε και τις επιχειρήσεις ώστε όχι μόνο να διατηρήσουμε θέσεις απασχόλησης αλλά να μειώσουμε ακόμα περισσότερο την ανεργία. Συνεπώς, γενναία και ρεαλιστική (αύξηση κατώτατου μισθού). 

Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι «δεν είχαν καμία αύξηση των απολαβών τους την τελευταία δεκαετία. Για πρώτη φορά έχουμε ήδη την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την κατάργηση της εισφοράς του 1% στο Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων. Για πρώτη φορά, έχουμε μία πρώτη στήριξη του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 280 εκ. ευρώ και προετοιμάζουμε ένα νέο μισθολόγιο το οποίο θα υλοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, τόσο για το ενιαίο μισθολόγιο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια και θα αφορά κυρίως τους χαμηλόμισθους και αυτούς που έχουν θέσεις ευθύνης».  

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι «λειτουργούμε νοικοκυρεμένα και συνετά. Όχι μόνο δεν θα πάμε σε μνημόνια αλλά η χώρα έχει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο το 2022 και το 2023 εκτιμάται ότι θα έχει τριπλάσιο».

Έχουμε ενισχύσει σημαντικά την άμυνα της χώρας

«Είχαμε πει ότι θα ενισχύσουμε σημαντικά την άμυνα της χώρας και την αποτρεπτική ισχύ αυτής. Παρά το γεγονός ότι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές εξωγενείς κρίσεις, έχουμε ενισχύσει σημαντικά τον κρατικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: