Σταϊκούρας: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα αφορά το λαθρεμπόριο

Σταϊκούρας: Το επόμενο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί θα αφορά το λαθρεμπόριο

Με εντάσεις επί της διαδικασίας, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις ημέρες των συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ξεκίνησε η επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ανέφερε ότι «εμείς θέλουμε να υπάρξει μια εκτενής συζήτηση με τα κόμματα, οι χρόνοι επεξεργασίας του νομοσχεδίου είναι μια απόφαση που δεν αφορά την κυβέρνηση, αλλά απόφαση που λαμβάνει η Επιτροπή». Υπογράμμισε πως το νομοσχέδιο «ήταν για πολλές εβδομάδες στη δημόσια διαβούλευση και αυτή δεν άλλαξε τη φιλοσοφία του. Δεν προστέθηκαν μετά νέα ουσιαστικά άρθρα, αλλά αυτό που έγινε ήταν να “σπάσουν” ορισμένα άρθρα από τα αρχικά σε μικρότερα».

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε ότι «όπως σας έχω προϊδεάσει θα κατατεθεί ένα ακόμα νομοσχεδίου που θα αφορά την πάταξη του λαθρεμπορίου», το οποίο όπως είπε θα έρθει για συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή πριν την συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση παρά την κρίση της πανδημίας και τα μέτρα που λαμβάνει, προχωρά παράλληλα και το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα».

Ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Σταύρος Καλογιάννης απέρριψαν τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου έχει χαρακτήρα «επείγοντος» καθώς αύριο, Παρασκευή στις 10 η ώρα θα γίνει η ακρόαση των φορέων. Την Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου, στη μία το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί τελικά η επί των άρθρων συζήτηση, από αύριο το απόγευμα που αρχικά είχε προταθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής και την Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, θα γίνει η δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών.

Νωρίτερα, η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έφη Αχτσιόγλου διαμαρτυρήθηκε ότι δεν υπήρξε αρκετός χρόνος από την κατάθεση ενός νομοσχεδίου με 267 άρθρα μέχρι την σημερινή πρώτη συνεδρίαση, ώστε αυτό να μπορεί να μελετηθεί από τα κόμματα και τους βουλευτές. Δεν υπάρχουν οι προβλεπόμενοι ενδιάμεσοι χρόνοι των συνεδριάσεων που προβλέπει ο ΚτΒ αλλά ουσιαστικά έχουμε τις διαδικασίες «επείγοντος» και αναρωτήθηκε ποια είναι η σκοπιμότητα της κυβέρνησης να θέλει να ακολουθηθεί μια τέτοια διαδικασία.

Ο ειδικός αγορητής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, διαμαρτυρήθηκε και αυτός, για την αρχική πρόταση του προεδρείου να διεξαχθούν αύριο δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις – ακρόαση φορέων και στην συνέχεια η επί των άρθρων…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: