Σταθεροποίηση, υπομονή και αναμονή στο ΧΑ

Ενώ οι διεθνείς αγορές αναμένουν σήμερα τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΚΤ όσον αφορά τα επιτόκια, στο ΧΑ είναι εμφανής η απουσία καταλυτών που μπορούσαν να διαμορφώσουν κλίμα και τάση, δίνοντας κατεύθυνση στην αγορά.

Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται σήμερα στο ταμπλό, κθώς οι μικρές απώλειες των τραπεζικών μετοχών αντισταθμίζονται από τη σημαντική Σταθεροποίηση,  και ορισμένων blue chips.Με διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων έχουν κινηθεί μέχρι στιγμής οι βασικοί δείκτες. Σχεδόν αμετάβλητος ο ΓΔ μικρές απώλειες καταγράφει ο τραπεζικός δείκτης.

.Αναλυτές και στελέχη μεγάλων ΑΧΕ εκτιμούν ότι η αγορά έχει μπεί σε φάση συσσώρευσης μετά από μία εβδομάδα ανόδου, που έφερε τον ΓΔ στα όρια ισχυρής αντίστασης. Ο νέος ανοδικός κύκλος μπορεί να ξεκινήσει με αυξημένες εισροές κεφαλαίων από ξένα χαρτοφυλάκια και με τη συνδρομή ειδήσεων-καταλυτών

 Σημαντική παράμετρος θα είναι βέβαια και το κλίμα που θα διαμορφωθεί διεθνώς. Σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά. Κέρδη της τάξεως του 0,80% καταγράφουν  αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο, Παρίσι.

Ιδιαίτερα θετική εικόνα και στις αγορές ομολόγων. Συνεχίζεται το ράλι των ελληνικών και η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί κατά 12 μονάδες βάσης, στο 4,07%.

Οι κινήσεις του ΧΑ στις τράπεζες

Η εικόνα των τελευταίων συνεδριάσεων του ΧΑ δείχνει ότι η αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών. Οσο υπάρχει αδυναμία υπέρβασης της αντίστασης στα υψηλά 12μήνου, περί τις 973 μονάδες, αυξάνονται οι πιθανότητες μιάς διόρθωσης, η οποία θα είναι μάλλον περιορισμένου εύρους και μικρής χρονικής διάρκειας.

“Καύσιμο” γι αυτή την κίνηση θα αποτελέσουν οι εισροές κεφαλαίων, που εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν. Οι νέες τοποθετήσεις από ξένα χαρτοφυλάκια συντηρούν προς το παρόν τη συναλλακτική κίνηση και ο τζίρος διαμορφώνεται σε ικανοποιητικά επίπεδα (67,5 εκατ. ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, συν 12,6 εκατ. σε μεταβιβάσεις πακέτων).

Τόνο στις συναλλαγές και κατεύθυνση θα συνεχίσουν να δίνουν οι τραπεζικές μετοχές, που αποκτούν νέο ενδιαφέρον μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου πώλησης των συμμετοχών του ΤΧΣ, με την οποία μπορεί να αλλάξει το ιδιοκτησιακό σχήμα τριών συστημικών τραπεζών.

Μετοχές και δείκτες

Η σεναριολογία για τις τράπεζες θα αναθερμανθεί τις επόμενες εβδομάδες, δίνοντας ώθηση στις μετοχές του κλάδου, που έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Προς το παρόν η…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: