Στεγαστικά δάνεια: Οι Βρετανοί δεν μπορούν να τα πληρώσουν- Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις ΗΠΑ

Δεν θα δύνανται να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια τους 770.000 βρετανικά νοικοκυριά, τα επόμενα δύο χρόνια κινδυνεύουν, όπως έκανε γνωστό η κορυφαία χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου (FCA), απευθυνόμενη προς το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Σύμφωνα με την  FCA, περίπου 200.000 νοικοκυριά είχαν μείνει πίσω στα στεγαστικά τους δάνεια μέχρι τα μέσα του 2022, ενώ επιπλέον 570.000 οικογένειες αντιμετωπίζουν «κίνδυνο υστέρησης πληρωμών» μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εάν χρεοκοπήσουν 770.000 νοικοκυριά, τότε το 9% των στεγαστικών δανείων της χώρας δεν θα εξυπηρετούνται, όπως αναφέρεται στους Financial Times. 

Η ρυθμιστική αρχή θεωρεί πως από χρεοκοπία κινδυνεύουν όσοι ξοδεύουν πάνω από το 30% του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος σε αποπληρωμή στεγαστικών δανείων.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι 1,4 εκατ. νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώσουν υψηλότερα επιτόκια το 2023, μετά τη λήξη των στεγαστικών δανείων με σταθερό επιτόκιο.

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, άνοδο 1,2% σημείωσαν οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια στις Ηνωμένες Πολιτείες την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει η Ένωση Ταμείων Παρακαταθηκών της χώρας, το ποσοστό του σταθερού επιτοκίου 30 ετών έφτασε στο 6,42% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: