Στη φάκα των αντικειμενικών αξιών 2.167 περιοχές της χώρας

Πρόκειται για περιοχές στις οποίες υπάρχουν παραλιακά ακίνητα «φιλέτα» τα οποία υποφορολογούνται μέχρι τώρα

Μέχρι τον Μάρτιο επεκτείνονται οι αντικειμενικές αξίες σε άλλες 2.167 περιοχές της χώρας, ώστε να φτάσει στο 100% η κάλυψη των ακινήτων της Επικράτειας που καλύπτονται από το αντικειμενικό σύστημα.

Πρόκειται για περιοχές οι οποίες καλύπτουν σχεδόν όλη τη χώρα, μέσα στις οποίες υπάρχουν ακίνητα «φιλέτα» τα οποία υποφορολογούνται μέχρι τώρα ενώ η αξία τους είναι ακόμη και πολλαπλάσια σε σχέση με άλλα ακίνητα που είναι εντός του αντικειμενικού συστήματος.

Τα περισσότερα εξ αυτών είναι εκτός σχεδίου και εκτός οικισμών, αλλά ορισμένα είναι αξιοποιήσιμα ως τουριστικά, καθότι είναι παραλιακά, και άρα υψηλής αξίας, που μέχρι τώρα διαφεύγουν της κανονικής φορολόγησης.

Σήμερα, το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων καλύπτει 13.808 ζώνες και απομένουν 2.167 ζώνες που είναι εκτός και οι οποίες θα ενταχθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ποιες είναι οι 2.167 περιοχές

Οι περιοχές που θα ενταχθούν στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων είναι οι ακόλουθες:Αττική: από τη Βάρκιζα έως τα Λεγραινά, Αγία Μαρίνα, Άγιος Νικόλαος, Χάρακας, Δασκαλειό, περιοχές από το Πόρτο Ράφτη έως την περιοχή του Θορικού, περιοχές στην παραλιακή ζώνη Ασπροπύργου. Ολες οι περιοχές στα νησιά της Σαλαμίνας, των Κυθήρων και στην Αίγινα οι περιοχές Πέρδικα, Μεσαγρός, Σουβάλα κ.ά.Αιτωλοακαρνανία: όλες οι περιοχές που γειτνιάζουν με τη Λίμνη Τριχωνίδα. Επίσης Θέρμο, Καινούργιο, Αγγελόκαστρο Αστακός κ.ά.Αχαΐα: όλες οι παραθαλάσσιες περιοχές, μεταξύ αυτών Διακοπτό, Αιγείρα, Πλάτανος, Τράπεζα, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος, Βραχναίικα κ.ά.Κορινθία: οι παραλιακές περιοχές από το Περιγιάλι έως το Λέχαιο και νοτιοανατολικά των Ισθμίων.Ηλεία: Κυλλήνη, Ανδραβίδα και οι παραθαλάσσιες περιοχές του νομού, όπως επίσης και η Αρχαία Ολυμπία.Μεσσηνία: όλες οι παραλιακές περιοχές μέχρι και το Καλό Νερό.Αρτα: Τζουμέρκα, Γ. Καραϊσκάκης, Κομμένο, Κομπότι κ.ά.Θεσπρωτία: όλα τα ορεινά χωριά του Σουλίου.Πρέβεζα: Λούτσα, Βράχος, Κανάλι, Λούρος, Καναλάκι, Μαργαρίτι, Γαρδίκι κ.ά.Καρδίτσα: Λουτρά Σμοκόβου, Λουτροπηγή, Μαυρομμάτι, Βλάσι κ.ά.Τρίκαλα: Περτούλι, Ελάτη, Πύλη, Καστράκι, Φαρκαδώνα, Τρυγώνα, Μεγαλοχώρι κ.ά.Φλώρινα: Αμύνταιο, Αγιος Παντελεήμονας, Πρέσπες, Φιλώτας, Δροσοπηγή, Πισοδέρι, Κρυσταλλοπηγή, Μελίτη κ.ά.Ημαθία: Σέλι, Πλατύ, Βεργίνα, Νέα Νικομήδεια, Αγιος Γεώργιος κ.ά.Κιλκίς: Ειδομένη, Εύζωνοι, Αξιούπολη, Καστανιές, Γουμένισσα κ.ά.Σέρρες: Πρώτη, Αμφίπολη, Χρυσοπηγή, Προμαχώνας, Κερκίνη, Ηράκλεια, Λουτρά, Στρυμονικό, Αλιστράτη κ.ά.Θεσσαλονίκη:…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: