Στη Βουλή το νομοσχέδιο “Οδηγώντας με ασφάλεια”

Στη Βουλή το νομοσχέδιο "Οδηγώντας με ασφάλεια"

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα για συζήτηση και ψήφιση το σχέδιο νόμου «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων, διατάξεις σχετικά με την οδήγηση ατόμων με αναπηρία, ρυθμίσεις για την ταξινόμηση και την κυκλοφορία οχημάτων ιστορικού ενδιαφέροντος και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολο κατά την επεξεργασία του από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Ειδικότερα, η ΝΔ τάχθηκε υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έχει ανακοινώσει πως μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές και λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των φορέων και των κομμάτων, θα υπάρξουν αρκετές νομοθετικές βελτιώσεις και προσθήκες. Μεταξύ αυτών, θα υπάρχουν βελτιώσεις που αφορούν τα όρια ηλικίας των οδηγών των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων και των φορτηγών, που θα είναι το 67ο έτος, ενώ για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές θα τεθεί το όριο των 65 ετών.

Παράλληλα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν κατατεθεί για συζήτηση και ψήφιση έξι υπουργικές τροπολογίες. Ειδικότερα:

– Τροπολογία που αφορά την παράταση των συμβάσεων παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και με ρυθμίσεις για τον οδικό άξονα «Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα» (Κατάργηση παρ.1 του άρθρου 5 του Ν. 4219/2013).

– Τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με διατάξεις που αφορούν τις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για το διδακτικό έτος 2021-22, τις αρμοδιότητες των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης, την υποβολή αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών και μελών ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού για το τρέχον διδακτικό έτος, καθώς και την παράταση ισχύος ρυθμίσεων για την επαναλειτουργία πάσης φύσεων δομών όλων των βαθμίδων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

– Τροπολογία του υπουργείου Υγείας με διατάξεις που αφορούν ρυθμίσεις για ζητήματα δαπανών των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Υγειονομικών Περιφερειών και των Κέντρων Υγείας, τη διαδικασία διάθεσης πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων κατά του covid-19 σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: