Στην 85η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας με πακέτο προτάσεων για χρέος, παιδεία, εργασία

Στην 85η ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας με πακέτο προτάσεων για χρέος, παιδεία, εργασία

Την αποδόμηση των κυβερνητικών εξαγγελιών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός το περασμένο Σαββατοκύριακο στην 85η ΔΕΘ και την ανάδειξη του εναλλακτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ως της μόνης αποτελεσματικής στήριξης στις ανάγκες των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης θα επιχειρήσει στη δική του επίσκεψη στην έκθεση της Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Βασικά συστατικά της ομιλίας του αναμένεται να είναι η απαρίθμηση συγκεκριμένων μέτρων ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες που συνεχώς διευρύνει η κυβερνητική πολιτική.

Το σχήμα “πρωθυπουργός για τις ελίτ, όχι για την κοινωνία” θα είναι κυρίαρχο, ενώ θα αναδειχθεί η σύγκρουση των δύο κόσμων, όχι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και στο πεδίο της δημοκρατίας, των θεσμών, της λειτουργίας του κράτους και στις ελευθερίες.

Ειδικότερα στην ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να προχωρήσει στην εξειδίκευση πρότασης για τη διαγραφή των βαρών τα οποία γεννήθηκαν μέσα στην περίοδο του lockdown και οφείλονται κατά κύριο λόγο όχι σε δομικές αδυναμίες των επιχειρήσεων αλλά στους άνωθεν περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην αγορά στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Διαγραφή χρέους

Η πρόταση εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνει τη διαγραφή όχι μόνο τόκων και προσαυξήσεων αλλά και ενός σημαντικού τμήματος της βασικής οφειλής. Όπως θα τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι να αποφύγουν τα «λουκέτα» οι χρεωμένες επιχειρήσεις και να ανακτήσουν τη δυναμική που είχαν σε συνθήκες κανονικότητας προκειμένου να ενισχύσουν την απασχόληση.

Επίσης θα υπογραμμίσει πως πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Κατώτατος στα 800 ευρώ

Επίσης κεντρικός άξονας πρόκειται να είναι η ανάγκη ενίσχυσης των νοικοκυριών και της εργασίας, με προμετωπίδα το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Παράλληλα, με γνώμονα την ενίσχυση της απασχόλησης θα επικαιροποιήσει στην πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πιλοτική εφαρμογή της 35ωρης εργασίας και στην Ελλάδα δίχως μείωση μισθού. Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν, ότι θα προτείνει την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων για τις επιχειρήσεις εκείνες που θα επιλέξουν να απασχολούν εργαζομένους σε 35ωρη βάση. Ταυτόχρονα αναμένεται να επαναλάβει τη δέσμευσή του για την κατάργηση του νομοσχεδίου Χατζηδάκη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: