Στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan – Συνάντηση με Μητσοτάκη

Με αφορμή και το deal της JP Morgan με τη Viva Wallet, ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού θα βρεθεί σήμερα στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

H άφιξη του διευθύνοντα συμβούλου της στην Ελλάδα, σηματοδοτεί το  άνοιγμα της ατζέντας των εργασιών του  αμερικανικού επενδυτικού οίκου στη χώρα μας. Σύμφωνα με το Μαξίμου αποτελεί συνάμα και μια ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία αλλά και το εγχώριο επιχειρείν, που επισφραγίστηκε με τη συμφωνία JP Morgan με Viva Wallet.

Ο αμερικανικός οίκος απέκτησε το 49% των μετοχών της εταιρείας, εξαγοράζοντας τα ποσοστά που κατείχαν το ελληνικών συμφερόντων fund Diorama, το family office της οικογένειας Λάτση-Κασιδόκωστα και η εταιρεία Hedosophia. Εξαγοράζει επίσης τις μετατρέψιμες ομολογίες της Viva Wallet, οποίες κατείχαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και o κινέζικος τεχνολογικός κολοσσός Tencent. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα ανέρχεται σε 810-820 εκατ. ευρώ.Στη συμφωνία προβλέπεται ότι ο συνιδρυτής-μεγαλομέτοχος της Viva Χάρης Καρώνης και η ομάδα συνεργατών του θα διατηρήσουν το 51%, παραμένοντας στο τιμόνι της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: