Στην Ελλάδα το εντυπωσιακό Skoda Enyaq iV

Στην Ελλάδα το εντυπωσιακό Skoda Enyaq iV

Πόσο θα κοστίζει
Στην Ελλάδα έφθασε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Skoda με το διακριτικό Enyaq iV και πλέον όλοι μπορούμε να το απολαύσουμε.
Πριν λίγες ημέρες παρουσιάστηκε και στους εκπροσώπους του Τύπου, στα πλαίσια της οποίας είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε, πριν από την καθιερωμένη δοκιμή διαρκείας που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες.
Το Enyaq iV βασίζεται στην ΜΕΒ, την αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση του VW Group, προσφέρει χώρους επιπέδου Kodiaq (το μεγάλο SUV της μάρκας), ηλεκτροκινητήρες με ισχύ από 148 έως 299 ίππους και αυτονομία έως 536 χιλιομέτρων (με την μεγαλύτερη από τις 3 μπαταρίες), ενώ η τιμή του διατηρείται κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 30.000 € (για την έκδοση με την μικρότερη μπαταρία), καθώς διαμορφώνεται στις 29.942 €, με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά».
Το ηλεκτρικό SUV παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της μάρκας στη Mladá Boleslav, στην Τσεχία, το μοναδικό εκτός Γερμανίας εργοστάσιο στην Ευρώπη που κατασκευάζει μοντέλο του Group με βάση την πλατφόρμα MEB.

Σχεδίαση – Χώροι – Εσωτερικό

Ο σχεδιασμός του χαρακτηρίζεται ισορροπημένος, αεροδυναμικός (Cd: 0,26) και σύγχρονος, με βασικό γνώρισμα το –προαιρετικό- Crystal Face, δηλαδή την νέα μάσκα με τις κάθετες ραβδώσεις που φωτίζονται από 131 LED και μια οριζόντια λωρίδα φωτός που τη διατρέχει απ’ άκρη σε άκρη. Παράλληλα τα LED φωτιστικά σώματα μπρος και πίσω, μαζί με τους –προαιρετικούς- προβολείς Full LED Matrix, δημιουργούν μία υπερσύγχρονη και εντυπωσιακή εμφάνιση, που συμπληρώνεται από ζάντες διαμέτρου 18 έως 21 ιντσών(!).
Με μήκος 4.649 χιλ., πλάτος 1.879 χιλ. και ύψος 1.616 χιλ., το ηλεκτρικό όχημα προσφέρει μεγάλους εσωτερικούς χώρους (ανάλογους του Kodiaq), ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2.765 χιλ. και η απουσία τούνελ μετάδοσης, δίνουν μεγάλο χώρο στους πίσω επιβάτες και συνολική χωρητικότητα του χώρου αποσκευών 585 λίτρων.

Στο εσωτερικό, τα κλασσικά επίπεδα επενδύσεων έχουν ανατικατασταθεί με το concept του Design Selections, που δημιουργεί σύγχρονα περιβάλλοντα διαβίωσης, με κάθε επιλογή να προσφέρει όμορφα συνδυασμένα χρώματα και υλικά. Χρησιμοποιούνται επίσης φυσικά, βιώσιμα επεξεργασμένες και ανακυκλωμένες πρώτες ύλες. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης περιλαμβάνουν επιλογή από ένδεκα διαθέσιμα θεματικά πακέτα που αναφέρονται σε στοιχεία όπως άνεση, κλιματισμός, συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ψυχαγωγία/ενημέρωση.

Το Enyaq iV έχει κίνηση πίσω ή σε όλους τους τροχούς, ενώ υπάρχουν διαθέσιμα πέντε επίπεδα ισχύος και τρία μεγέθη μπαταρίας. Τα δύο πιο ισχυρά μοντέλα διαθέτουν κίνηση σε όλους τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: