Στην Ελληνική Αστυνομία το προσωπικό της ΕΥΠ

Στην Ελληνική Αστυνομία το προσωπικό της ΕΥΠ

«Για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών κράτησης, λύνουμε εκκρεμότητες προηγουμένων ετών και οσονούπω θα υπάρξει διεθνής διαγωνισμός προκειμένου να υπάρξει νέος ανάδοχος και να μπούμε σε μια κανονικότητα», απάντησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ελευθέριος Οικονόμου, μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι με τροπολογία που κατατέθηκε νύχτα στη Βουλή πληρώνεται εταιρεία που είχε σύμβαση με το υπουργείο Δικαιοσύνης για την επιτήρηση των εναλλακτικών μορφών κράτησης, αν και έχει προηγηθεί απορριπτική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο κ. Οικονόμου απάντησε και για το ζήτημα των μετατάξεων του προσωπικού της ΕΥΠ. «Το αξιόλογο και έμπειρο αυτό προσωπικό, αναφέρεται ρητώς στην τροπολογία, ότι θα τοποθετηθεί σε υπηρεσίες Ασφαλείας και μάλιστα παρέχεται και η δυνατότητα να δηλώσουν και που επιθυμούν να πάνε», είπε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, από προσωπικό εκπαιδευμένο σε θέματα ανάλυσης και συλλογής πληροφοριών και ουσιαστικά αναβαθμίζεται το έργο των υπηρεσιών ασφαλείας. Υπό άλλες προϋποθέσεις θα θέλαμε πολύ χρόνο να προσλάβουμε τέτοιο προσωπικό και να το εκπαιδεύσουμε, είπε ο κ. Οικονόμου.

Παρουσιάζοντας τις ρυθμίσεις της τροπολογίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου ανέφερε ειδικότερα ότι:

-παρέχεται εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη για τη χορήγηση αποζημίωσης στα μέλη των επιτροπών που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των υγειονομικών εξετάσεων και των αθλητικών και ψυχοτεχνικών δοκιμασιών, για την πρόσληψη προσωπικού στους κλάδους ΔΕ φύλαξης και ΔΕ προσωπικού εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης. Οι επιτροπές, είπε ο κ. Οικονόμου, λειτουργούν πέραν του ωραρίου λειτουργίας δεδομένου του μεγάλου αριθμού αιτήσεων των υποψηφίων.

-επιλύονται διαδικαστικά ζητήματα για την αποζημίωση για το προσωπικό που συμμετέχει στο μόνιμο σώμα της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής.

-ρυθμίζονται ζητήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών της κατηγορίας 1 του μόνιμου σώματος της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής και ακτοφυλακής σε τομείς οπλοτεχνικής και σκοποβολής.

– ρυθμίζονται οικονομικές εκκρεμότητες του ειδικού φορέα της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής οι οποίες αναφέρονται σε δαπάνες για παροχή νυχτερινής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: