Στήριξη Μητσοτάκη σε Βούτσιτς για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

Στήριξη Μητσοτάκη σε Βούτσιτς για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ

 

Τις ευχαριστίες του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας εξέφρασε ο πρόεδρος της χώρας  Αλεξάντερ Βούτσιτς, κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στο τέλος της συνάντησής τους στο Βελιγράδι.

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης άκουσε τις θέσεις της Σερβίας. Του ζήτησα η Ελλάδα να συνεχίσει την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας της Σερβίας κάτι που θα κάνει και η Σερβία για την Ελλάδα με βάση το διεθνές δίκαιο» είπε ο Βούτσιτς

«Συζητήσαμε για όλα τα περιφερειακά θέματα. Για τις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα συνέχισε ο Σέρβος πρόεδρος. Θεωρώ ότι η Ελλάδα καταλαβαίνει τη θέση της Σερβίας. Είπα ότι δεν θέλουμε κλιμάκωση και συγκρούσεις αλλά θα θέλαμε μια συμβιβαστική λύση»

Επίσης ο κ. Βούτσιτς στάθηκε ιδιαίτερα στην άριστη συνεργασία των δύο χωρών και στον εμπορικό τομέα. «Υπάρχει χώρος για ανταλλαγές στον τομέα του εμπορίου. Οι εμπορικές συναλλαγές άρχισαν να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο.Πιστεύουμε ότι κατά την επόμενη περίοδο μπορεί να φτάσουν στο 1 δισ. ευρώ» τόνισε.

Και για τον τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών ανέφερε: «Υπάρχουν πολλοί τουρίστες που έρχονται κυρίως το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Μπορούμε να επιταχύνουμε τη συνεργασία μας και να περιμένουμε Έλληνες τουρίστες στο όμορφα βουνά μας . Αναμένουμε μεγαλύτερη προσέλευση ελληνικών επιχειρήσεων στη χώρα μας».

Μητσοτάκης: Φιλοδοξούμε να καταστούμε αξιόπιστος ενεργειακός κόμβος

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στο Βελιγράδι. Προσβλέπω στην επόμενη συνάντησή μας στα πλαίσια του 4ου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Προσβλέπω και στην πολύ σημαντική επίσκεψη της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Θα επαναβεβαιώσει ότι Ελλάδα και Σερβία είμαστε δύο χώρες που δεν μας συνδέει μόνο η ιστορία, ο πολιτισμός και η θρησκεία αλλά και το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. Η Αθήνα επιθυμεί να δει στην ενωμένη Ευρώπη όλες τις πρωτεύουσες των δυτικών Βαλκανίων με πρώτο το Βελιγράδι.

«Ως παλιό ήδη μέλος της ΕΕ η Ελλάδα γνωρίζει καλά τη σκληρή δουλειά και τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές δομές. Σας διαβεβαιώ ότι αξίζει τον κόπο» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η περιφερειακή συνεργασία άλλωστε είναι ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη και η ΕΕ επενδύει πολλά στην προώθησή της. Τα δυτικά Βαλκάνια και η ένταξή τους στην ΕΕ αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα από την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: