Στις κάλπες οι Ρώσοι: Τα τεχνάσματα Πούτιν, το μήνυμα | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Στις κάλπες οι Ρώσοι – Συναγερμός στο σύστημα Πούτιν – Τα τεχνάσματα, το μήνυμα

Αν είναι η οικονομία αυτή που, τελικά, καθορίζει και τις επιλογές των πολιτών στις εκλογικές αναμετρήσεις, τότε πρέπει κανείς να αναμένει ότι οι Ρώσοι θα εκφράσουν με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά τους στις βουλευτικές εκλογές που ξεκινούν σήμερα και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Αλλωστε, σύμφωνα με τους «Financial Times», το πραγματικό εισόδημα έχει μειωθεί κατά 11% την τελευταία επταετία και 20 εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού) ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας, την ίδια στιγμή που οι τιμές βασικών αγαθών αυξάνονται διαρκώς.

Η «αόρατη Διεθνής» της Μαφίας

Σε αυτό το φόντο, τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων τις οποίες επικαλούνται τα δυτικά ΜΜΕ δεν προκαλούν εντύπωση: το ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος Ενωμένη Ρωσία, το οποίο ελέγχει σήμερα τις 343 από τις 450 έδρες της Δούμας, έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, κάτω από το 30%.

Και αυτό παρά το κύμα παροχών της τελευταίας στιγμής που διέταξε ο (ευρισκόμενος σε καραντίνα, λόγω κρουσμάτων του κοροναϊού στο περιβάλλον του) Βλαντίμιρ Πούτιν, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές που αφορούν τόσο τους συνταξιούχους όσο και τον σκληρό και πολυπληθή πυρήνα του κράτους – στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες, οι οποίοι, εκτός από μία εφάπαξ παροχή 15.000 ρουβλίων (κάπου 200 δολαρίων), θα λάβουν αυξήσεις υψηλότερες του πληθωρισμού (6,7% σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα).

Ψήφοι και από… Ουκρανία

Τα μηνύματα που έρχονται από την κοινωνία έχουν σημάνει συναγερμό στο Κρεμλίνο, που αξιοποιεί όλες τις μεθόδους για να αποφύγει μια οδυνηρή ήττα, η οποία θα μπορούσε να χαλάσει τα σχέδια του προέδρου της χώρας για επανεκλογή το 2024. Μία από αυτές είναι και η διασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων ψήφων στην ελεγχόμενη από τους φιλορώσους αντάρτες επαρχία Ντονμπάς της Ουκρανίας, όπου η Μόσχα έχει φροντίσει να χορηγηθεί υπηκοότητα σε περίπου 600.000 ανθρώπους. Επίσης, έχουν επιστρατευθεί και τέθηκαν επικεφαλής στις λίστες όλα τα παραδοσιακά και δημοφιλή στελέχη, όπως οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας, Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού.

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα «El Pais», ο μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος έχει επινοήσει και τη μέθοδο των «υποψηφίων-κλώνων» προκειμένου να μπερδέψει τους ψηφοφόρους. Παραθέτει δε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως αυτό του Μπόρις Βισνιέφσκι, που κατεβαίνει υποστηριζόμενος από το αντιπολιτευόμενο κόμμα Γιάμπλοκο, ένα από τα παλαιότερα της χώρας μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Στην περίπτωσή του, όπως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: