Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ για τη διάθεση συχνοτήτων 5G | ΣΚΑΪ

Στις πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην ΕΕ για τη διάθεση συχνοτήτων 5G

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Και πάλι στις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα για την ταχύτητα με την οποία προχωράει στην αξιοποίηση των δικτύων 5G.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του «Παρατηρητηρίου 5G» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που καλύπτει το χρονικό διάστημα έως και τον Ιούνιο του 2021, η Ελλάδα είναι ξανά στις τρεις πρώτες χώρες στη διάθεση συχνοτήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι άλλα κράτη μέλη με τα οποία η χώρα μας παρουσιάζει γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες, όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ταχείς ρυθμούς στην αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα, στη συχνότητα 3,5 Giga Hertz έχει ήδη διαθέσει το 98%, καθώς το υπόλοιπο θα αποδίδεται δωρεάν για ερευνητικούς σκοπούς. Η ανάπτυξη των δικτύων 5G προχωράει ικανοποιητικά και ήδη στις Κυκλάδες οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άδειες για τη διάθεση συχνοτήτων πωλούνται με σαφείς υποχρεώσεις για συγκεκριμένη κάλυψη του πληθυσμού και σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και γεωγραφικές ζώνες.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 η Cosmote και η Wind Hellas λάνσαραν το δίκτυο 5G ενώ τις ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2021 και η Vodafone.

Ο αρμόδιος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη του τον Μάιο είχε αναφέρει ότι η ανάπτυξη του δικτύου 5G συνεπάγεται ότι «ειδικά για την Ελλάδα ανοίγουν νέοι ορίζοντες όχι μόνον για τις οικονομικές δραστηριότητες αλλά και για την ποιότητα ζωής. Όσο σημαντική είναι η προστιθέμενη αξία των 12,4 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, άλλο τόσο σημαντικές είναι η πρόσβαση σε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που αποκτά ο κάτοικος ενός ακριτικού νησιού». Ο κ. Πιερρακάκης επίσης τόνισε ότι «πριν από έναν περίπου χρόνο, εκκρεμούσαν περίπου εβδομήντα νομοθετικές και διοικητικές παρεμβάσεις που έπρεπε να επιλυθούν ώστε να φτάσουμε στη δημοπρασία του φάσματος του 5G».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: