Στο Καστελόριζο οι πρώτες δράσεις της πρωτοβουλίας για το δημογραφικό από την Eurobank

Στο Καστελόριζο οι πρώτες δράσεις της πρωτοβουλίας για το δημογραφικό από την Eurobank

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Από το ακριτικό Καστελόριζο ενεργοποιείται, με δύο δράσεις, η «Πρωτοβουλία για το Δημογραφικό» της Eurobank, που αφορά στην έμπρακτη στήριξη οικογενειών που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά και ζουν σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και συγκεκριμένα στον Έβρο, τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως το Καστελόριζο.

Τη Eurobank εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ και Εταιρικής Επικοινωνίας, Μιχάλης Βλασταράκης, ο οποίος παρουσίασε την Πρωτοβουλία, ενώ ακολούθησε ενημέρωση από τους ιδρυτές της Be-Live, γιατρούς αναπαραγωγής, Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, με θέμα την υπογονιμότητα, τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και τους τρόπους με τους οποίους η Be-Live μπορεί να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες, δωρεάν, στους ενδιαφερόμενους, στο πλαίσιο του προγράμματος. Στον ίδιο χώρο, την Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Μεγίστης, πραγματοποιήθηκε, επίσης, ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με τίτλο «Αξιοποιώντας τα Όρια για μία Λειτουργική Επικοινωνία στην Οικογένεια» και εισηγήτριες τις ψυχολόγους Αλεξάνδρα Παπακώστα και Μαρία Αλεξιάδου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Η ψυχολογική υποστήριξη γονέων/κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εφήβων παρέχεται μέσω της Γραμμής 11525 της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Eurobank, πρόκειται για την πρώτη μίας σειράς αποστολών που προγραμματίζονται στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Eurobank για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος. Στην εκδήλωση, παρουσία κατοίκων του νησιού, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Γιώργος Σαμψάκος και Στράτος Αμύγδαλος, ο διοικητής Άμυνας Νήσου Μεγίστης, συνταγματάρχης Αθανάσιος Φωτεινόγλου, ο διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Δωδεκανήσου Eurobank, Ευάγγελος Μαργκέλης και παράγοντες της τοπικής κοινότητας.

Ο κ. Βλασταράκης τόνισε ότι με αυτήν τη νέα ολοκληρωμένη Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Δημογραφικό, η Eurobank αναδεικνύει ένα κρίσιμο ζήτημα που αποτελεί μείζονα πρόκληση για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία. «Αξιοποιώντας και την εξειδίκευση αξιόπιστων εταίρων, ενεργοποιούμε ένα δυναμικό οικοσύστημα δράσεων σε πέντε πυλώνες και στεκόμαστε δίπλα στους νέους γονείς με δωρεάν υπηρεσίες, επιδιώκοντας να ενθαρρύνουμε την απόφασή τους να αποκτήσουν παιδιά. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς η φιλοξενία των πρώτων δράσεων της Πρωτοβουλίας στο Καστελόριζο, η δε θερμή ανταπόκριση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: