Στο “κόκκινο” η Wall – Απώλεις πάνω από 1% για τον Nasdaq

Στο "κόκκινο" η Wall - Απώλεις πάνω από 1% για τον Nasdaq

Με απώλειες έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων της Fed.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση στις ΗΠΑ, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξησή του από το 1982, καθώς η ισχυρή ζήτηση από τους καταναλωτές επλήγη από προβλήματα στη τροφοδοσία που σχετίζονται με την πανδημία. Η αύξηση των τιμών ανήλθε στο 6,8% τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, αφού διαμορφώθηκε στο +6,2% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας. Τα στοιχεία συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα, η αύξηση των τιμών επιβραδύνθηκε: +0,8% σε σχέση με +0,9% τον Οκτώβριο.

Η Fed αναμένεται, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να μειώνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων το επόμενο έτος για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Προς τα κάτω αναθεωρεί την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη του 2021 ο Οργανισμός Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου (ΟΠΕΚ), αναμένοντας πως θα τρέξει με 5,5%, ενώ για το επόμενος αφήνει αμετάβλητες τις προβλέψεις για το ΑΕΠ στο 4,2%. Ο ΟΠΕΚ τονίζει ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναπτυχθεί 5,5% για το τρέχον έτος και 4,1% το 2022, παρόμοια με την προηγούμενη εκτίμηση του περασμένου μήνα. Στην ευρωζώνη κρατά επίσης χωρίς διαφοροποίηση τις προβλέψεις του στο 5,1% και 3,9%, αντίστοιχα. Στην Ιαπωνία, όπως σημειώνει, θα αναπτυχθεί κατά 2% το 2021 και 2,2% το επόμενο έτος. Η Κίνα και η Ινδία θα παραμείνουν παγκόσμιοι ηγέτες όσον αφορά τη φετινή οικονομική ανάπτυξη με 8% έκαστη. Επίσης, διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση και προσφορά πετρελαίου για φέτος και το 2022, εκτιμώντας πως θα αυξηθεί ετησίως κατά 5,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2021.

Έτος ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι το 2022, εκτιμά η JPMorgan σε έκθεσή της. Ο αμερικανικός τραπεζικός κολοσσός εκτιμά ότι εντός της επόμενης χρονιάς, θα κλείσουν οι «πληγές» των οικονομιών παγκοσμίως, που άνοιξαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Η άποψή μας είναι ότι το 2022 θα είναι η χρονιά της πλήρους παγκόσμιας ανάκαμψης, το τέλος της πανδημίας και η επιστροφή στις κανονικές συνθήκες ζωής, όπως ήταν πριν εμφανιστεί ο Covid-19», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, όπου συνεχίζει ως εξής: «Αυτό υποδεικνύεται από την επίτευξη της ευρείας ανοσίας του πληθυσμού, καθώς και με τη βοήθεια ανθρώπινης εφευρετικότητας, όπως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: