Στο «μικροσκόπιο» του Οικονομικού Εισαγγελέα ο Θέμης Χειμάρας

Απάντηση Χειμάρα στο Documento για τις απευθείας αναθέσεις: Δεν γνώριζα για το ασυμβίβαστο

Το μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη μπήκε ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής Θέμης Χειμάρας, ο οποίος  φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο των απευθείας αναθέσεων και να έχει λάβει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από δήμους και φορείς του ευρύτερου Δημοσίου.

Ο οικονομικός εισαγγελέας παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που ελέγχεται για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η ηθική αυτουργία σε απιστία και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Mε την παραγγελία του , ο κ.Μπαρδάκης ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά. Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Η εντολή του κ. Μπαρδάκη είναι να ερευνηθεί εάν προκύπτουν οι καταγγελλόμενες συμβάσεις κρατικών υπηρεσιών και φορέων με εταιρίες του κ. Χειμάρα οι οποίες φέρεται συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σύναψη συμβάσεων με το δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Επίσης στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει και εκπρόσωποι Δήμων που ελέγχονται για απιστία, σχετικά με τις δουλειές που ανέθεταν στην εταιρία του νεοδημοκράτη βουλευτή.

Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και την εμπλοκή του πριν μερικές ημέρες, ο βουλευτής υπέβαλε την παραίτηση του, εγκαταλείποντας τη βουλευτική του έδρα, προκειμένου να κοπάσει ο θόρυβος, που βλάπτει προεκλογικά τη ΝΔ. η θέση του στο κοινοβούλιο κατέλαβε η Έλενα Μακρή-Θεοδώρου.
 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: