Στον βρεφονηπιακό σταθμό η κόρη της Τζένης Μπότση-Δείτε τη φώτο της μικρής

Στον βρεφονηπιακό σταθμό η κόρη της Τζένης Μπότση-Δείτε τη φώτο της μικρής

Κάποιες μαμάδες εκμεταλλεύονται τον Ιούλιο για να στείλουν πρώτη φορά τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό, κάνοντας έτσι ευκολότερη την προσαρμογή στο νέο σχολείο τον Σεπτέμβρη.
Μία τέτοια μαμά είναι και η Τζένη Μπότση που αποφάσισε να στείλει τη μικρή Αλίκη για πρώτη φορά στον βρεφονηπιακό σταθμό. Μάλιστα έκανε γνωστό αυτό το νέο πριν μερικές ώρες μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και την ανάρτηση που έδειχνε τη μικρούλα να περνά τη σχολική εξώπορτα έχοντας στην πλάτη το σακίδιό της.
“Μια γλυκιά καλημέρα από την πιο όμορφη μαθήτρια” σχολίασε η περήφανη μαμά.
Κάθε αρχή και δύσκολη
Όλα τα παιδιά χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον. Όταν ένα παιδί «φεύγει» από την αγκαλιά της μαμάς του και μπαίνει σε μια άλλη ρουτίνα, σίγουρα θα υπάρξει αλλαγή στη διάθεσή του. Γκρίνια, κλάμα και άρνηση είναι μερικά από εκείνα τα συμπτώματα που εμφανίζουν μερικά παιδιά όταν πάνε στον παιδικό σταθμό.

Η μικρή Αλίκη φαίνεται αποφασισμένη, μιας και δεν δίνει αρκετή σημασία στην μαμά που βρίσκεται πίσω της και την απαθανατίζει με το κινητό της τηλέφωνο.

Θέλετε να στείλετε τα παιδιά στον παιδικό σταθμό ώστε να προσαρμοστούν και να είναι έτοιμα για τον Σεπτέμβρη; Μικρές συμβουλές για να έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι.
Μιλήστε του για τον παιδικό σταθμό, εξηγήστε του τι είναι, ότι θα συναντήσει και άλλα παιδάκια εκεί, θα κάνει παρεούλες, θα μπορεί να παίξει μαζί τους αλλά και με την δασκάλα που θα τα μάθει διάφορα, όπως παιχνίδια, τραγουδάκια, κλπ.

Πηγαίνετε μαζί του στον παιδικό σταθμό, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει, ώστε να του δείξετε το περιβάλλον και να εξοικειωθεί με αυτό. Δείξτε του τον χώρο, την αυλή, πείτε του ποια θα είναι η αίθουσά του, που βρίσκονται οι τουαλέτες κλπ.
Γνωρίστε του την δασκάλα του, ώστε να μην τη δει πρώτη ή ακόμα και δεύτερη φορά στο ξεκίνημα! Μπορείτε να πάτε πάνω από δύο-τρεις φορές εκεί, ώστε το παιδί να αρχίσει να νιώθει ότι βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και να αναπτύξει εμπιστοσύνη και στη δασκάλα του – όσο μπορεί βέβαια!
Δείτε αν υπάρχουν και φίλοι που θα πάνε στον ίδιο παιδικό σταθμό, ώστε να έχει παρέα και συζητήστε το μαζί του, ακόμα και αν κάποιοι φίλοι πάνε σε άλλον σταθμό, συζητήστε του πως τελικά όλα τα παιδάκια κάνουν το ίδιο.

Ίσως στην αρχή, χρειαστεί να είστε κοντά του 2-3 μέρες επίσης! Βέβαια, δεν θα το ρωτάτε εσείς αν θέλει να είστε μαζί του εφόσον το πιο λογικό είναι να απαντήσει θετικά.
Προετοιμαστείτε για πιθανές εκδηλώσεις άγχους, κλάματος ή αγκιστρώματος από πάνω…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: