Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες»

Στράτος Τζώρτζογλου: «Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες»

Σε μία συνέντευξη εξομολόγηση, ο Στράτος Τζώρτζογλου μιλάει για τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία αλλά και για τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις της ζωής του. 
Ο αγαπημένος ηθοποιός και πρώην παίκτης της Φάρμας, μίλησε για όλα όσα τον ενόχλησαν την περίοδο της πανδημίας αλλά και τις επιπτώσεις που ο κορονοϊός είχε στον καλλιτεχνικό κόσμο.

Διαβάστε τι είπε ο Στράτος Τζώρτζογλου σε πρόσφατη συνέντευξή του…Τι σε ενόχλησε την περίο­δο της πανδημίας, πώς αντιμετώπισες τις καταστάσεις;Η αλήθεια κρύβεται πάντα στην αγάπη. Παρότι είναι χιλι­οειπωμένη λέξη, είναι μια κα­λή στιγμή να ενωθούμε για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ό,τι δεν αντιλήφθηκαν οι προ­ηγούμενες γενιές. Κινούμαι σε διάφορα επίπεδα ύπαρξης. Εγώ έχω μάθει να είμαι μόνος χω­ρίς να νιώθω μοναξιά και να εί­μαι γεμάτος δημιουργική, υγιή μοναχικότητα. Δεν με ενόχλη­σε τόσο που επλήγην οικονομι­κά, όπως όλοι στην Ελλάδα, αλ­λά περισσότερο για ανθρώπους που αγαπάω διότι δεν είχαν την ίδια πνευματική αντιμετώπιση που προσπάθησα να έχω εγώ. Ανώτεροι πνευματικά από μένα, όπως κάποιοι καλό­γεροι του Αγίου Όρους, που τους θεωρώ πνευ­ματικούς μου πατέρες, με καθοδηγούν μέσα από κάποιο αξιακό σύ­στημα που εδώ και πά­ρα πολλά χρόνια έχω ξεκινήσει να το ασπάζομαι και να δουλεύω πάνω σε αυτό. Δεν βρήκα ξαφνικά έναν ιερέα και άρχισα να πιστεύω στον Χρι­στό. Σε δύσκολες κορυφώσεις της ύπαρξής μου πήγαινα στο Άγιον Όρος για 2-3 μήνες. Ακό­μα και αυτή η πορεία με βοήθη­σε ώστε να βλέπω τα πράγματα ακόμα κι αν φαινομενικά είναι εχθρικά προς εμένα, να μπορώ να παρατηρώ τη μεγάλη εικόνα. Και να βλέπω τι ενώνει τους αν­θρώπους και όχι ποιος έχει δί­κιο. Ζήσε την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία, με την περιέργεια ενός μικρού παιδιού. Ζήσε το τώρα όσο πιο ειλικρι­νά γίνεται.Ο πολιτισμός, οι κινηματο­γραφικές παραγωγές πλη­γώθηκαν. Θα επιστρέψουν σε προ COVID επίπεδα;Πιστεύω ότι ο πολιτισμός θα επανακάμψει. Να σου θυμίσω ότι οι μεγαλύτε­ροι θεατρικοί συγγρα­φείς (Ιονέσκο, Μπέκετ, Ντοστογιέφσκι) έγραψαν κορυφαία έργα τέχνης έπει­τα από μεγάλες κρίσεις. Αυτή η κρίση θα δημιουργήσει πολιτισμό. Οι άνθρωποι θα θελήσουν να εκφραστούν μέσα από την τέχνη.Παρακολουθείς Netflix; Η χώρα μας μπορεί να συμ­μετέχει με ταινίες σε τέ­τοιες πλατφόρμες;Η Δανία έβγαλε τον Λαρς φον Τρίερ που κυριάρχησε σε όλα τα φεστιβάλ, ο γαλ­λικός κινηματογράφος είναι σε άλλο επίπεδο, η Ελλάδα δεν έχει τα λεφτά. Την επο­χή που εμφανίστηκε ο Φίνος δημιούργησε ένα εργοστάσιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: gossip-tv.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: